Wedstrijdverslag SRG

4 mei 2013 - door YasmineH - 0 reacties

Het heeft even geduurd, maar hier het wedstrijdverslag van de SRG!
Vorig weekend vond in Groningen de beruchte Studenten Roeiregatta Groningen plaats, oftewel de SRG.

Op zaterdag deed de zon haar best om zich een weg door de wolken te banen. De zonnedansjes mochten helaas niet baten, waardoor zich kenmerkende taferelen van de SRG voordeden: koud, nat, bewolkt en winderig.

De dames die als eerste de baan over gingen waren de Valentina's. Met mooie halen bemachtigden zij door als 4e over de finish te komen een plekje in de C-finale. Die middag lieten zij, net als op de Skøll Cup, zien dat zij zich niet lieten kennen. Na de hele race eerste te hebben gelegen kwamen ze met een ruime voorsprong als eerste over de finish!

Na de Valentina's was het tijd voor Melusine. Zij zetten in de voorwedstrijd een mooie tijd neer en kwamen als 5e over de finish. Dit was helaas net niet genoeg voor de A-finale. Zij mochten dan ook de B-finale starten, waarin zij als 6e over de finish kwamen.

Hierna was het tijd voor de Rowing Stones. Zij zaten net als Melusine in poule 4, en met een 3e tijd in hun voorwedstrijd kwamen ze in de C-finale. Na lang eerste te hebben gelegen kwamen zij in de finale nét achter Triton als 2e over de finish.

Om 12:30 was het tijd voor de voorwedstrijd van Vaarverbod en de Bende van Ellende. De Bende van Ellende was na hun blik op de Skøll Cup gebrand op een tweede blik.
Vaarverbod kampte helaas met erg veel blessures, waardoor zij niet alles konden geven. In de voorwedstrijd kwamen zij dan ook als 4e over de finish wat een plek in de D-finale opleverde. Daar werden ze 2e.
De Bende van Ellende daarentegen kwam in diezelfde voorwedstrijd met een geruime voorsprong als eerste over de finish. Dat was dan ook een A-finale! De twee boten van Skøll waren helaas in de finale net de sterk dus moesten zij genoegen nemen met een mooie 3e plek.

Toen was het tijd voor Nikè om te schitteren in het B4+ veld. Dit was een directe finale. Vlak na de start lagen zij 2e, net achter Gyas. Hier namen zij absoluut geen genoegen mee en deden er een tandje bij. Halverwege pakte zij hun voorsprong en breidden deze alleen maar uit. Zij kwamen met ongeveer 4 seconde voorsprong op de nummer 2 als eerste over de finish! Blik voor Nikè, gefeliciteerd!

De volgende ochtend liet Harkstede zich van een hele andere kant zien. Het was bijna alsof we ons in een een droomwereld waanden: zo goed als windstil, aangenaam temperatuurtje en een zon die ons heerlijk toescheen! Het was ongekend.
Nadat zonnedansjes plaats hadden gemaakt voor vreugdedansjes was het weer tijd voor de orde van de dag: de roeiwedstrijden!

Als eerste mochten de dames van Aphrodite, na een leuk ploegavondje gehad te hebben, aan de start verschijnen. Zij kwamen als 2e uit de start. Helaas moesten zij hun voorsprong in de 2e 500m uit handen geven, waardoor zij als 5e over de finish kwamen. Zij kwamen in de C-finale na een mooie eindsprint als 3e over de finish.

Jack en Daniel hebben hun naam veranderd en zij gaan vanaf nu als "De vier vrienden en Daniël" door het leven. In hun voorwedstrijd kwamen zij als 4e over de finish. Zij mochten later die dag de C-finale starten. Helaas waren de andere ploegen sneller en moesten zij genoegen nemen met een 6e plek.

Last but not least mochten de dames van TNT aan de start verschijnen. In hun voorwedstrijd vochten ze tot het laatste moment waardoor ze als eerste over de finish kwamen. Zij mochten dan ook de A-finale starten!
Eind van de middag lagen ze aan de start om te strijden voor het SRG-blik. Na een mooie 2e 500m kwamen ze uiteindelijk als 3e over de finish.

Op naar de PEiL!

---------------------------------------------

Voorbeschouwing:
Dit weekend zullen onze C4+ ploegen en de B4+ ploeg Nike de wind trotseren en laten zien dat roeiers van Okeanos onder alle weersomstandigheden kunnen roeien en niet bang zijn voor een zuchtje wind. De SRG zal namelijk verroeid worden in Harkstede! De ploegen zullen in het Hoge Noorden 1000m afleggen op deze boord-aan-boord race.

Het tijdschema

Zaterdag:

10:40 VW Valentina's
11:40 VW Melusine
11:50 VW Rowing Stones
12:30 VW Bende van Ellende
12:30 VW Vaarverbod
13:50-14:10 FINALE Valentina's
14:50 FINALE Nike
15:30-15:50 FINALE Melusine
15:30-15:50 FINALE Rowing Stones
16:15-16:35 FINALE Bende van Ellende
16:15-16:35 FINALE Vaarverbod

Zondag:

10:25 VW Aphrodite
11:00 VW Jack en Daniel
12:00 VW TNT
13:50-14:10 FINALE Aphrodite
14:15-14:30 FINALE Jack en Daniel
15:50-16:10 FINALE TNT

Op naar een prachtig weekend!!

Categorie: