Wedstrijdverslag SRG

2 mei 2011 - door CarryV - 1 reactie

Vandaag was de SRG in Harkstede, Groningen. De deelname van 5 van onze C4+-ploegen resulteerde in 3 A-finales en 2 B-finales.
Zoals altijd stond er weer een harde wind in Harkstede. Dit vormde een grote uitdaging voor deploegen. De harde windstoten maakten het lastig om weg te komen bij de vlotten.

De eerste ploeg die voor Okeanos aan de start verscheen was 'Der Strebers' in poule 4. Hun coach Roel Zwaard was meegereisd naar Groningen en had er vertrouwen in. Dit maakten zij waar in de voorwedstrijd door met gemak als eerste de finishlijn te passeren. In de A-finale ging het wederom erg goed, samen met Njord werd gestreden om de eerste plek. Door de harde wind kwam Njord bij Okeanos in baan en werden Der Strebers erg gehinderd, waardoor Njord net iets eerder over de finish kwam. Stuurvrouw Evelien Vos tekende meteen protest aan, na veel discussie werd dit helaas niet goedgekeurd.

Damesch 1 bezocht als voorbereiding het SRG-feest. Dit bleek 's ochtends, de ploeg eindigde als 6de in de voorwedstrijd van poule 6 en mocht de B-finale starten. Aan het einde van de middag waren de roeiers een beetje bijgekomen, wat resulteerde in een 4de plaats in de finale. Door de enorme uitloop op het schema, werd er besloten om de C en D finales te schrappen. Dit maakte niets uit voor Okeanos, omdat alle ploegen zich voor de A- en B-finales hadden geplaatst.

Ad Metam werd tweede in de voorwedstrijd van poule 6. In de A-finale werd het spannend, maar onze jongens waren net wat sterker in hun eindsprint, waarmee ze hun eerste compoblik binnenhaalden op de SRG!

De dames van ELFYS stonden ook vroeg klaar in Harkstede. Op de Skoll Cup hadden ze helaas wat punten laten liggen en waren daardoor gezakt naar poule 6. Dit wilde de ploeg nu weer helemaal recht zetten. Ze werden eerste in de voorwedstrijd en gingen van start in de A finale. Het ging tussen Aegir en Okeanos, het ging puntje over puntje en uiteindelijk moesten ze genoegen nemen met de 2de plek.

'It's complicated' had op de Skoll Cup geblikt en zat nu in poule 3. Ze hadden afgelopen week al een aantal keer getraind met Geerte als invaller en dit ging erg goed. In de voorwedstrijd lagen ze een bootlengte voor maar toen ging er iets mis met een bankje, waardoor het roeien een stuk lastiger werd en kwamen als 5de over de lijn. Ze werden gesteund door hun coach Gert-Jan Leerink. Hun tijd was nog goed genoeg voor de B finale. Er zaten erg sterke ploegen in de finale, maar de ploeg behaalde toch een tweede plaats.

Het was een erg geslaagde dag, deze week zal bekend worden naar welke poule iedere ploeg gaat. De volgende wedstrijden waar de C4+-en weer mogen schitteren zijn de PEiL en de Laga Lustrumwedstrijden.