Wedstrijdverslag Skoll Cup: 3 maal Blik

16 april 2012 - door Milou - 0 reacties

Afgelopen weekend vond de Skoll Cup plaats. Voor de C4+ ploegen een eerste krachtmeting over 1000m en voor de andere compoploegen een strijd over 2km. Met 15 Okeanos ploegen aan de start, een harde tegenwind, een zonnetje dat zich af en toe liet zien en veel lekkere broodjes en biertjes was een gezellig weekend aan de Bosbaan.

De heren van Invictus mochten het spits afbijten, in de voorwedstrijd van Poule 4 werden zij eerste en verdienden hiermee een plek in de A-finale. Ook hier voeren zij strakke race en werden wederom eerste, blik voor Invictus!

C4+-ploegen Los Remeros en VOLT streden beiden in Dames Poule 3. VOLT werd 6e in hun voorwedstrijd en kwam hierdoor in de D-finale. Na een spannende race wonnen ze hun finale! Los Remeros werd eerste en verdienden hiermee een plek in de A-finale. De meiden gingen hard van start en lagen lang 2e, helaas werden ze nog ingehaald en werden ze 4e, net achter Gyas.

In het 2x-veld maakten twee duo’s hun debuut: Sietse v/d Werf & Maarten van den Akker en Niels le Cointre en Karel Bruhl.
Sietse en Maarten begonnen hard maar moesten steeds een plekje inleveren waardoor ze uiteindelijk 6e werden in hun voorwedstrijd in een tijd van 08:07.19. De heren zullen nog iets meer aan hun conditie moeten werken willen ze vooraan meevaren.
Niels en Karel begonnen goed aan hun race en lagen lang 2e. In de laatste 500m konden ze dit helaas niet vasthouden. Hun tijd was 07:58,03, net niet snel genoeg voor de B-finale.

De Heren Club8 stond zaterdag aan de start van hun eerste 2km wedstrijd. Zij staan 4e in de Kruithuisbokaal en was erg spannend wat de ploegen op de 2km gingen doen. In hun voorwedstrijd werden zij met invaller Jonathan Zijp netjes 2e en dus mochten ze in de A-finale laten zien wat ze waard zijn. Skoll, Nereus en Orca bleken erg sterk. Met Gyas bleef het lang spannend, helaas verloren onze mannen tijdens de eindsprint nipt van Gyas en werden zij 5e.

C4+ ploeg Thake mocht zich bewijzen op de 1000m, zij roeiden in de voorwedstrijd van Poule 6 naar de B-finale. In de finale lieten ze zien wat ze waard zijn en werd de zondag afgesloten met een mooie overwinningen door de meiden van Thake.

Zondag was de tweede dag van de Skoll Cup en verschenen en 8 Okeanos ploegen aan de start.
Dames C4 ploeg P.K. werd 3e in hun voorwedstrijd in Poule 4 en mocht daarmee naar de B-finale. De meiden waren helemaal klaar voor hun finale en wonnen deze dan ook ruim. Ze lagen 10sec. voor het veld en hadden met hun tijd ook in de A finale gewonnen. Dit belooft dus wat voor de volgende wedstrijd.

The Sabreena’s zijn na het openingstoernooi terecht gekomen in Poule 2 en wilden alles op alles stellen om in de hoogste poule terecht te komen. In hun voorwedstrijd werden ze 2e, hun tijd was helaas niet snel genoeg en dus verschenen zij in de B-finale. De eerste helft van de race lagen zij 1e, helaas konden ze dit niet vasthouden en kwamen de mannen als 4e over de finish.

Festina Lente werd 4e in de voorwedstrijd van Poule 5. Hiermee kwamen ze in de C-finale en na een constante race werden ze 3e.

Met maar liefst 3 Okeanos ploegen was het een spannende strijd in het Dames B4+-en veld. In de eerste voorwedstrijd werd ELFYS 2e en zij waren verzekerd van een plekje in de A-finale.
Ondanks een snoek waardoor de meiden van R.M.F.A.O. enige tijd stil lagen wist deze ploeg als 2e over de finish te komen. Sereia voer een spannende race met Skadi, helaas kwamen de meiden nét achter de Rotterdamse ploeg over de finish en dus werden zij doorverwezen naar de B-finale. De B-finale wonnen ze ruim!
In de A-finale was het niet lang spannend. Na een snelle start lag R.M.F.A.O. eerste en deze plek hebben zij niet meer weggegeven. Met mooie, lange halen voeren zij naar hun blik! Ook ELFYS heeft netjes geroeid, helaas werden zij 6e.

Voor de Dames Club8 was het een spannende dag, zij staan gedeeld 2e in hun klassement en wilden graag een plekje stijgen. De tegenstand in de voorwedstrijd was niet erg sterk en Okeanos met invaller Iris Coehoorn werd dan ook ruim 1e. In de A-finale daarentegen was de spanning om te snijden; wie zou er met het blik vandoor gaan? Het was spannend tussen de 3 Amsterdamse ploegen maar vanaf de 1000m was het duidelijk dat Okeanos de sterkste ploeg was. Zij breidden hun voorsprong nog verder uit en mochten hun blikophalen bij het erevlot!

Dames C4+ploeg de Bamboes mocht zich bewijzen in de hoogste poule. Zij werden 4e in hun voorwedstrijd en kwamen in de D-finale. In de finale roeiden zij stukken beter en werden dan ook 1e, ruim voor de rest van het veld. Goed gedaan meiden!

----------------------
Voorbeschouwing
Komend weekend, 14/15 april vertrekken onze wedstrijdroeiers naar Tilburg om plaats te maken voor de Skoll Cup.
Een belangrijke wedstrijd waarbij al onze competitieroeiers laten zien wat ze waard zijn op de 1 of 2 km. Beide belangrijke afstanden die nog veel vaker terug zullen komen gedurende het seizoen.

Uiteraard zullen alle C4+ ploegen weer hard hun best doen om hun poule te winnen en plekjes te stijgen in de NOOC bokaal.
Zaterdag is de beurt aan Invictus in heren poule 4, nemen Los Remeros en VOLT het tegen elkaar op in dames poule 4 en Thake in dames poule 6.
Zaterdag zullen er ook 2 2x ploegen hun debuut van dit jaar maken, namelijk Sietse vd Werf met Maarten vd Akker en Karel Bruhl met Niels le Cointre.
Daarnaast zal de HCL8+ met invaller Jonathan Zijp starten op zaterdag.

Zondag beginnen we weer met de C4+ ploegen. P.K. zal strijden in poule 4, Festina Lente in poule 5 en The Sabreena's in poule 2. Later op de dag mogen de Bamboes, zij hebben op het NOOC Openingstoernooi in Tilburg laten zien bij de sterkste poule van Nederland te zitten en mogen dus de eer hoog houden in poule 1!
Daarna is het de beurt aan de B4+ ploegen. Het zal een spannende strijd worden, waarin alle Okeanos ploegen in de top mee doen. Succes ELFYS, RMFAO en Sereia!
De DCL8+ staat in de bokaal op een 2e plek, zondag zullen zij alles uit de kast halen om dat laatste plekje te stijgen!

Alle ploegen heel veel succes toegewenst!

Categorie: