Wedstrijdverslag Skoll Cup

12 april 2013 - door YasmineH - 0 reacties

Afgelopen weekend vond de eerste Bosbaanwedstrijd van dit seizoen plaats! Waar onze wedstrijdploegen aan het zwoegen waren in Tilburg of in Gent, streden onze competitieploegen op het mooiste water van Nederland: de Bosbaan. En wat was het een prachtig weekend met 2 blikken!

Zaterdag beten de dames van Vaarverbod het spits af. Zij voeren een mooie race, waarin ze lange tijd eerste lagen. Het was een nek-aan-nekrace met Nereus, waarna helaas Nereus als eerste de finish over kwam. Dit resulteerde in een B-finale voor Vaarverbod. In deze finale lieten zij maar eens zien dat zij in die A-finale thuishoren, want daar kwamen ze als eerste over de finish!

Het tweede ploegje wat zaterdag aan de start mocht verschijnen was Jack en Daniel. Deze ploeg  kwam in de voorwedstrijd als tweede over de finish en met hun gevaren tijd mochten ze in de middag de A-finale starten. De A-finale was enorm spannend; lang lagen ze naast Gyas. Helaas kwam Njord met een sterke eindsprint, waardoor Jack en Daniel net als derde over de finish kwamen!

Om 10:25 mochten Jorinde, Sophie, Floor, Tinka en  Daphne aan de start verschijnen voor de eerste wedstrijd in de gladde vier. Zij kwamen als eerste uit de start en op de 1000m lagen zij net achter Triton en Gyas. De dames van Triton waren een slag te sterk, maar ze lieten Gyas niet veel weglopen. Toen de eindsprint werd ingezet stierden ze Gyas voorbij waardoor ze als tweede over de finish kwamen. Hierdoor mochten ze later in de middag de B-finale starten. In de B-finale ging het lange tijd gelijk op met Saurus, maar in de laatste 500 m ging Saurus ervandoor. Dit resulteerde in een 6e plek in de B-finale.

Om 11:30 mocht onze herenclubacht de voorwedstrijd varen. Hoewel het er in de eerste 1000m nog leek dat ze Skoll zouden pakken, moesten ze helaas genoegen nemen met de 6e plek in de voorwedstrijd. Met deze plek hebben zij helaas geen finaleplek bemachtigd.

Om 11:40 mocht de tweede dames gladde vier aan de start verschijnen. Binnen de eerste 100m kwam Sereia terecht in de andere baan, waardoor de start opnieuw moest. De tweede start ging mooi, de ploegen gingen gelijk op. Zij lagen derde en voelden de hete adem van Skoll. Zij bleven Skoll de hele wedstrijd voor en in de laatste 500m maakten ze het door hun eindsprint voor Skoll onmogelijk om in de buurt te blijven! Zij kwamen als derde over de finish, maar helaas was dit niet genoeg om een plek in de finale te bemachtigen.

De Mandarijntjes mochten om 11:55 aan de start verschijnen om een plek in de finale te bemachtigen. Zij voeren een mooie race, waarbij zij als derde over de finish kwamen. Hiermee hadden zij een plek in de B-finale bemachtigd. De B-finale was heel spannend, het ging om verschillen zo klein als het boegballetje. Op de 1500m lagen de Mandarijntjes tweede met ongeveer 2 seconde verschil. Met een goeie eindsprint was het na de finish spannend wie als eerste de finish over zou komen. Toen kregen we het door via Time-team: op 500ste seconde kwamen de Mandarijntjes als tweede over de finish!

Om 14:25 was het tijd voor de dames in poule 3 van de NOOC C4+ competitie. Maar liefst 3 Okeanos boten mochten in deze poule aan de start verschijnen.
Als eerste was het tijd voor de voorwedstrijd van Melusine. Zij kwamen als vijfde uit de start en lagen lang naast Pelargos. Uiteindelijk gingen ze Pelargos voorbij en kwamen ze als vierde over de finish. Zij mochten later die middag de E-finale starten. Hier lieten ze zien dat ze zeker niet in de E-finale thuishoren, door met een voorsprong van ruim 8 seconde als eerste te finishen!

De tweede dames ploeg die in poule 3 mocht starten zijn de dames van Aphrodite. Zij kwamen als derde uit de start en kwamen steeds dichterbij de twee koplopers. Met de eindsprint konden ze Proteus net niet inhalen, maar een plek in de C-finale was een feit. Hier was het een strijd met Triton om de vijfde plek, maar met deze eindsprint konden ze de laatste 200m Triton voorbij varen. Een vijfde plek was het resultaat.

Ook de Bende van Ellende mocht aan de start verschijnen. Zij kwamen als eerste uit de start en hebben de voorsprong gedurende de race alleen maar verder uitgebouwd. Zij mochten dan ook om 17:55 de A-finale starten. Zij kwamen ook deze race als eerste uit de start, maar Nereus kwam steeds dichterbij. Het was enorm spannend, ze lagen puntje-puntje, maar de dames lieten zien dat zij de sterkste waren door als eerste over de finish te komen! Moe, maar super blij mochten zij hun blik in ontvangst komen nemen op het Erevlot.

De dames van TNT mochten om 14:55 strijden voor een plek in de finale. In de voorwedstrijd kwamen zij als derde over de finish waardoor zij een plek hadden bemachtigd in de C-finale. De race voor de 4e plek was erg spannend. Het ging tussen Okeanos, Skadi en Aegir. Na de 500m ging het alleen nog tussen Okeanos en Skadi. Met felle klappen was het een nek-aan-nek race, waarbij TNT helaas net als vijfde over de finish kwamen, met een verschil van minder dan een seconde!

Met die finale kwam er een eind aan de wedstrijden van zaterdag. Maar natuurlijk stonden er op zondag ook mooie wedstrijden op het programma.

Zondagochtend mochten de dames van de Rowing Stones als eerste aan de start verschijnen. Het was een spannende voorwedstrijd, waarin de Rowing Stones net als tweede finishte. Ze mochten in de middag de B-finale starten. Hier kwamen ze net achter Phocas en Orca op de derde plaats over de finish.

Om 10:10 mochten de Valentina’s de voorwedstrijd starten. Zij kwamen als derde uit de start en het werd een strijd met Argo om die derde plek te behouden. Helaas was de eindsprint net niet genoeg om Argo voor te blijven, en kwamen de Valentina’s als vierde over de finish. Zij mochten in de middag de C-finale starten.
In de C-finale was het weer een strijd met Argo maar dit maal om de eerste plek. De laatste 500m lieten zij zien dat zij de betere ploeg waren en kwamen met geruime voorsprong als eerste over de finish!

VOLT mocht om 11:00 aan de start verschijnen. Met een mooie race kwamen zij uiteindelijk als tweede over de finish. Zij mochten daarom in de middag de A-finale starten. Ook Nike had met de derde plek in de voorwedstrijd een plek in de A-finale bemachtigd. Beide B4+ ploegen verschenen om 16:00 aan de start. Tijdens deze zware race kwam Nike als 4e over de finish en VOLT als 5e.

Onze damesclubacht mocht om 11:30 de voorwedstrijd varen. Door als tweede over de finish te komen mochten zij om 16:55 de A-finale starten. Deze was bloedstollend! Nereus kwam als eerste uit de start, Okeanos als tweede. Op de 1000m lag Okeanos eerste en nek aan nek met Skoll en Njord. Ondertussen kwam Nereus weer dichterbij en lagen ze eerste op de 1500m. Ook Skoll kwam steeds dichterbij. Het gevolg was een eindsprint van de drie Amsterdamse ploegen om de eerste plek. Helaas kwamen onze dames net als derde over de finish, maar wat was het een mooie wedstrijd!

Om 11:45 verscheen Hugo aan de start in de Okeanos/RIC combinatie. De voorwedstrijd ging goed en ze breidden hun voorsprong steeds verder uit. Zij kwamen dan ook als eerste over de finish. De ploegen in de A-finale waren erg aan elkaar gewaagd en ze moesten dan ook genoegen nemen met de 5e plek.

Judith en Simone kwamen in de voorwedstrijd als tweede over de finish. Daarmee mochten ze de B-finale starten.
In hetzelfde veld startten Femke en Lisette hun allereerste wedstrijd in de dubbel 2. Zij konden goed meekomen met Orca, die streed om een vierde plek. Helaas hebben ze geen plek in de finale kunnen bemachtigen.
Om 16:15 vond de B-finale plaats. Judith en Simone bleven Orca en Gyas voor en kwamen als 4e over de finish.

Onze mannen Stefan, Martijn, Jan Willem en Alexander hebben zondag ook gestart. Dit was meteen de finale, want er was geen voorwedstrijd. De mannen hebben hard gewerkt en kwamen uiteindelijk als 5e over de finish.

Ook Tessa en Kristel startten meteen de finale van de dames 2 zonder. Zij namen meteen na de start de voorsprong, welke ze niet hebben ingeleverd. Zij kwamen dan ook als eerste over de finish!

Al met al kunnen we terugkijken op een fantastisch weekend, en iedereen die heeft gewonnen: gefeliciteerd!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voorbeschouwing:

Aankomend weekend zullen onze competitieroeiers op de Bosbaan strijden voor de blikken en de eer tijdens de Skoll Cup!
Er zullen een hoop Okeanos ploegen aan de start liggen en voor de C4+ ploegen zal dit de eerste boord-aan-boord wedstrijd zijn over 1000m. Voor de andere ploegen zal het een krachtmeting zijn over 2000m.
De volgende ploegen zullen aan de start verschijnen:

Zaterdag                   

09:35 DC4+ poule 2 Vaarverbod
09:45 HC4+ poule 5 Jack en Daniel
10:25 DErv 4+ (Jorinde, Sophie, Floor, Tinka en invaller Daphne van Leeuwen)
11:30 HCL8+
11:40 DErv 4+ Sereia
11:55 D4* Mandarijntjes
12:30-12:50 Finales DC4+ poule 2
12:55-13:10 Finales HC4+ poule 5
14:25 DC4+ Poule 3 Melusine
14:30 DC4+ Poule 3 Aphrodite
14:40 DC4 + Poule 3 De bende van elende
14:55 DC4+ Poule 6 TNT
16:10-16:15 Finales DErv 4+
17:00-17:05 Finales HCL8+
17:10-17:15 Finales D4*
17:35-17:55 Finales DC4+ poule 3
18:00-18:20 Finales DC4+ poule 6

Zondag
09:25 DC4+poule 4 Rowing Stones
10:10 DC4+ poule 5 Valentina’s
11:00 DErv B4+ VOLT
11:05 DErv B4+ Nike
11:30 DCL8+
11:45 HErv 4+ Okeanos/RIC combinatie
11:50 D2x Judith en Simone
11:55 D2x Femke en Lisette
12:10-12:30 Finales DC4+ poule 4
12:55-13:15 Finales DC4+ poule 5
15:40 H4* (Stefan, Martijn, Jan-Willem, Alexander en Bao Vo)
15:45-15:50 Finales HErv 4+
15:55-16:00 Finales DErv B4+
16:05 D2- Okeanos/Hoop combinatie
16:15-16:20 Finales D2x
16:50-16:55 Finales DCl8+
 

Heel veel succes en plezier komend weekend! 

Categorie: