Wedstrijdverslag PEiL en PEiK

16 mei 2013 - door YasmineH - 3 reacties

Afgelopen weekend vonden er in Delft weer twee leuke competitiewedstrijden plaats waar maar liefst 14 Okeanos ploegen aan de start verschenen.
Hoewel het zonnetje ontbrak en de zonnebril omgeruild moest worden voor een regenpak, zat de sfeer er goed in en was het weer een gezellig weekend en ging Okeanos met 2 taarten naar huis.

Op zaterdag beten onze twee gladde vieren het spits af op de PEiL. Allereerst ging Sereia van start, ze haalden Boreas in en waren gebrand op het inhalen van de volgende. Helaas kregen ze problemen met hun boot waardoor ze lang stilgelegen hebben en de rest van de 4,5 km in light tempo voortgezet hebben.  

Daarna was het de beurt aan de gladde vier met Jorinde en Tinka. Zij hadden drie invallers: Maaike Duikhuis, Daphne van Leeuwen en Barbara Verhaar. Met rake klappen haalden ze de ene boot na de andere in. Maar liefst 3 boten hebben zij ingehaald en dit resulteerde dan ook in een mooie 4e plek.

Het tweede blok op zaterdag was goed gevuld: allereerst mocht de herenclubacht beginnen aan de 4,5 km achtervolgingsrace. De eerste 3 kilometer gingen heel goed, met mooie halen hielden zij hun positie vast. Orca kwam echter op waardoor ze moesten wijken. Even waren ze uit hun concentratie, maar al snel zaten ze weer in de wedstrijd. Een goeie 8ste plek was het resultaat.

Hierna gingen de mannen van de Vier Vrienden en Daniël van start. Met mooie halen  domineerden zij het veld. Ze haalden vier ploegen in en behaalden daarmee de eerste plek met een voorsprong van maar liefst 20 seconden op de nummer 2!

Hierna was het de beurt aan Aphrodite. De dames gingen goed van start en bleven hele sterke halen maken. Het duurde dan ook niet lang voordat ze naast Triton lagen. Maar ernaast liggen was niet genoeg voor Aphrodite, ze bleven op hun benen staan en gingen er uit eindelijk voorbij. Nadat ze Triton voorbij zijn gevaren hebben ze tot het einde de voorsprong steeds verder uitgebreid.

In blok 3 mochten de Mandarijntjes als eerste van start. De grootste concurrent voor ze was de dames dubbel vier van Skøll. Tijdens de race hadden ze 2 ploegen van Proteus ingehaald, maar was dat genoeg voor de winst? JA! Met maar liefst 7 seconde verschil hadden zij de 4,5km het snelst afgelegd!  

Daarna was het tijd voor de dames van TNT. Bij de vorige wedstrijd, de SRG hadden ze goeie zaken verricht en dat hebben ze ook op de PEiL gedaan. Ze bleven constant roeien, maakte mooie lange halen en de 3 om 10s die gedaan werden kwamen er goed uit! Een mooie 11e plek was het resultaat.

In de avond was het voor Sereia tijd om te PEiK te starten tegen Asopos. Na een tegenvallende 4500m waren ze van plan te gaan knallen op de 450m boord-aan-boord race. Het was erg spannend, de lagen naast elkaar maar helaas kwam Asopos toch als eerste over de finish.

De volgende ochtend startten de dames van de Bende van Ellende in het eerste blok. Zij zitten in Poule 1 van de NOOC Competitie, dus het is een zwaar veld.
Met coach Karel aan het roer, voeren zij een hele mooie race. Het was enorm spannend, want ze kwamen steeds dichterbij Skøll en Gyas die onderling ook een strijd aan het uitvechten waren. Ook breidden ze hun voorsprong op een andere Skøll boot steeds verder uit. Ze behaalden een super goede 11e plek!

In het tweede blok mochten de damesclubacht en de Valentina’s de lange 4,5km afleggen.

De damesclubacht maakte hele mooie halen. Het duurde dan ook niet lang voordat ze Gyas hadden ingehaald. Maar een boot inhalen was niet genoeg, met krachtige halen kwamen ze steeds dichterbij Skadi. Ze bleven mooie halen maken en vlak voor de brug gingen ze dan ook mooi voorbij Skadi. Het leverde ze een mooie 5e plek op!

De Valentina’s mochten daarna van start gaan. Ook dit was een hele spannende race! Met krachtige halen stormden ze af op Gyas. Steeds als de Valentina’s dichterbij kwamen, begon Gyas met een druksprint. Maar ze hielden vol en gingen langs Gyas. Meteen was daar de volgende ploeg die ze in konden halen: Skøll. Even lagen ze met z’n drieën naast elkaar, maar de Valentina’s gingen er met een 3 om 10 overheen!

In het laatste blok van de PEiL startten 4 ploegen.

Als eerste startte VOLT. Ze kwamen sterk uit de start en met rake klappen voeren zij een nette race. Toen de eindstreep in zicht kwam begonnen ze aan de eindsprint die duidelijk zichtbaar was. Met krachtige halen kwamen ze over de finish en behaalden een 4e plek.

Daarna mocht NIKE, de tweede B4+ in het blok, weggestart worden. Deze dames hadden op de SRG geblikt en wilde dat op de PEiL natuurlijk weer. Met hun coach Jonathan als stuur en coach Freerk die langs de kant mee fietste wisten zij een hele mooie 4,5km af te leggen. De 3 om 10s kwamen er goed uit, de zakten niet in en op het einde kwam er een mooie eindspint uit. Ze kwamen een paar seconden tekort, maar ze hebben wel een hele mooie 2e plek behaald!

Als derde ploeg in blok 3 werden de Rowing Stones weggestart. Zij gingen heel goed van start. Al snel kwam dan ook de eerste ploeg in zicht die ze in konden inhalen. Ze lagen puntje kontje en met een 3 om 10 kwamen ze er naast. Dat was niet genoeg: nog een keer een druksprint en de lagen ervoor. Die voorsprong hebben ze niet weggegeven en daar kwam de tweede boot die ze voorbij gingen. Ze behaalden een hele mooie 6e plek!

In diezelfde poule begon Melusine als laatste aan 4,5km. Zij voeren hele constante race en lieten zich niet kisten. Ze bleven een eigen race varen, trapte keer op keer weg van hun achtervolgers en wisten met goeie 3 om 10s iedere keer de boot te versnellen.

We kunnen terugkijken op weer een mooi en succesvol competitieweekend: 2 mooie overwinningen! 

 

-------------------

Ook de competitieroeiers zullen aankomend weekend aan de start verschijnen, en wel in Delft! De PEiL en de PEiK zullen weer plaatsvinden en er starten in totaal 14 Okeanos ploegen!
Op zaterdag zal begonnen worden met de 4,5 km achtervolgingsrace op de Schie. Zaterdagavond is de PEiK en zal tijdens een boord- aan-boord race gestreden worden voor de winst op de 450m. Zondag zal de PEiL weer hervat worden en zullen de ploegen de 4,5 km afleggen. 


Het tijdschema:

Zaterdag (PEiL):
Blok 1 - 11:30 Sereia
Blok 1 – 11:30 Jorinde, Tinka etc.  (D4+)
Blok 2 - 14:00 HCL8+
Blok 2 - 14:00 De vier vrienden en Daniël
Blok 2 - 14:00 Aphrodite
Blok 3 - 16:15 De Mandarijntjes
Blok 3 – 16:15 TNT

Zaterdag (PEiK):
Blok 9 – 21:05 Sereia

Zondag (PEiL):
Blok 4 – 11:30 De bende van Ellende
Blok 5 – 14:00 DCL8+
Blok 5 – 14:00 Valentina’s
Blok 6 – 16:15 VOLT
Blok 6 – 16:15 NIKÈ
Blok 6 – 16:15 Melusine
Blok 6 – 16:15 Rowing Stones

Veel success allemaal!

 

Categorie: