Wedstrijdverslag Paul Veenemans Prijs

16 november 2012 - door Suzanne - 0 reacties

Afgelopen weekend toen een groot deel van Okeanos in de ban was van het lustrumgala is een select groepje Okeaniden afgereisd naar het hoge noorden om de Paul Veenemans Prijs te starten.

Deze wedstrijd is verdeeld over twee dagen en vier onderdelen, te weten: wielrennen, hardlopen, schaatsen en roeien. Namens ons hebben meegedaan: Peter Tjeerdsma, Jan Erik Freund, Martijn Veling en Kristel Kooij.

Peter Tjeerdsma fietste naar verwachting goed. Voor het hardlopen waren de verwachtingen hoog gezet na zijn winst op de Wolfskamerloop. Hij liep niet helemaal lekker en constant maar wist wel zijn tijd van toen te verbeteren en op de vierde plaats te eindigen. Na de zaterdagavond stond hij op de 11e plaats. Peter deed niet mee met het schaatsonderdeel, dus op zondag stond alleen het roeien op het programma. Dit ging goed, en overall eindigde Peter dan ook op de 15e plaats.

Jan Erik Freund had een erg goede overall wedstrijd. Hij begon met het wielrennen met een vierde plek en wist daarna in het hardlopen nog hoger te eindige op de derde plaats. Op zaterdagavond stond hij dan ook op de zesde plaats in het tussenklassement. Op zondag ging ook hij niet schaatsen, maar uiteraard wel roeien. Bij het roeien behaalde hij de 13e plaats, dit resulteerde in een eindstand op de achtste plaats.

Martijn Veling ging goed op de fiets en behaalde daar de 11e plaats. Bij het hardlopen haalde hij de 22e plaats. Op zaterdagavond leverde dit een tussenresultaat op de 14e plaats op. Op zondag ging Martijn zowel schaatsen als roeien. Martijn had al lang niet meer op de schaats gestaan, dit leidde er toe dat hij niet de gehele wedstrijd overeind bleef maar in de andere stukken schaatste hij behoorlijk hard. Ook het roeien ging behoorlijk en daarmee eindige hij deze wedstrijd op de 23e plaats.

Kristel Kooij ging als een speer zaterdag. Van haar veld werd zij tweede bij het wielrennen en derde het hardlopen. Hierdoor stond zij zaterdag op de tweede plaats in haar veld. Zondagochtend begon met schaatsen. Ondanks dat Kristel dit nog niet vaak gedaan heeft en nog geen pootje-over uit kon voeren in de bochten, wist ze op de rechte stukken aardig wat te laten zien. Maar de echte strijd zou pas los barsten die middag tijdens het roeien. Waarbij ze in een tweestrijd roeide om de eerste plaats. Helaas heeft zij dit niet kunnen winnen. Hierdoor eindigde ze overall op de tweede plaats, een mooie prestatie!

Categorie: