Wedstrijdverslag OCS en Orca Slot

1 juli 2013 - door YasmineH - 2 reacties

Niet afgelopen weekend maar het weekend daarvoor vond de afsluitende Orca Slot plaats op de Bosbaan. Met deze wedstrijd kwam er een einde aan het mooie competitieseizoen.
De vrijdag voor de Orca Slot vond de allermooiste wedstrijd plaats: de Okeanos Competitie Sprint. Deze wedstrijd, compleet georganiseerd door Okeanos, was een groot succes! Natuurlijk verscheen Okeanos tijdens beide wedstrijden aan de start:

OKEANOS COMPETITIE SPRINT
Na maanden van voorbereiding was daar dan de Okenaos Competitie Sprint.  Deze wedstrijd over 500m op de Bosbaan heeft zichzelf weer weten te overtreffen: meer inschrijvingen dan vorig jaar!
Ondanks dat het weer tegenzat kunnen we terugkijken op een geweldige avond met maar liefst drie overwinningen voor Okeanos!

Als eerste mochten de Valentina’s strijden voor de mooie overwinning. Het was een spannende race met als resultaat een tweede plek op zeer kleine afstand van de nummer een. Zij mochten de B-finale starten, waar ze de vijfde tijd neer wisten te zetten.

Na de Valentina’s mochten de Vier Vrienden en Daniel aan de start verschijnen. Zij wisten twee Nereus ploegen en Saurus achter zich te laten en kwamen als derde over de finish.

Hierna mochten Ellen, Savannah, Maaike, Faye en Anne-Sophie knallen. Zij kwamen als eerste over de finish in de voorwedstrijd en wisten zich te plaatsen voor de A-finale. Het was een spannende strijd. Zij kwamen net achter Asopos als tweede over de finish kwamen.

Ook DC4+ Melusine lag aan de start bij de OCS. Zij gaven alles en kwamen net als derde over de finish.

Hierna was het tijd voor de gladde vieren om aan de 500m te beginnen. Sereia had helaas materiaalpech (stuurtouw brak af na een botsing met een andere boot) waardoor zij, zonder gestart te zijn, weer aan moesten leggen. De Piraatjes werden na een zware race, derde. Zij mochten de A-finale starten waar zij helaas net 5e werden.

Daarna waren onze twee dames b4en aan de beurt. Dit was een mooie race waarbij VOLT als tweede over de finish kwam en Nike als eerste!

Terwijl we op het erevlot het mooiste lied aan het zingen waren, kwamen Judith en Simone op de achtergrond als eerste over de finish! Nog een keer zingen!

De OCS was voor de Kwarkboys (HLenteC4+) de allereerste wedstrijd. Zij kwamen mooi uit de start maar helaas werkte een bankje niet mee waardoor zij als zesde over de finish kwamen.

Daarna was voor de DCL8+ en de Instapclubacht het moment om te gaan shinen aangebroken. En dat deden zij dan ook! De DCL8+ kwam als vierde over de finish en de Instapclubacht met daarin Kim, Rianne, Sabrina, Lieke, Juliëtte, Terry, Jasmijn, Claar en gestuurd door Merel K kwam als eerste over de finish!

Titanic zette een mooie race neer. Zij wisten Skøll en twee Phocas ploegen achter zich te laten en kwamen als derde over de finish waarmee ze zich plaatsten voor de A-finale. Hier werden ze wederom net derde.

Ook de HCL8+ mocht aan de start verschijnen. Het was een mooie races en alle ploegen lagen enorm dichtbij. Eenmaal over de finish bleef het spannend! Uiteindelijk werd bekend dat de HCL8+ net als vierde over de finish kwam.

Karel en Joost besloten ook de strijd aan te gaan op de 500m in de H2- waar ze vijfde werden. Ook Maarten vd Akker en Mark Kroese deden mee, echter buiten mededinging.

Toernooicommissie, helpers en starters: ontzettend bedankt voor het neerzetten van een geslaagde Okeanos Competitie Sprint! Op naar volgend jaar!

ORCA SLOT
Allereerst was het de beurt aan de Bende van Ellende. Na een goed seizoen behoorden zij tot de beste 20 C4+ ploegjes van Nederland en mochten zij het ONSK starten. In deze zware voorwedstrijd werden zijn net vierde waardoor zij zich niet wisten te plaatsen voor de volgende ronde. Maar onwijs goed gedaan!

Na de Bende van Ellende mocht de HCL8+ aan de start verschijnen. De laatste wedstrijd om te knallen! En dat deden zij dan ook. Met sterke halen wisten zij als derde over de finish te komen. Dit was niet genoeg voor de finale, maar zeker iets om tevreden over te zijn.

Daarna was het tijd voor de twee dubbeltweetjes: Allereerst begonnen Judith en Simone aan de twee kilometer. Helaas wisten zij zich met een vijfde plek niet te plaatsen voor de finale, maar zij besloten om buiten mededingen mee te doen met de Mix2x- finale waardoor ze nog een keer de mooie Bosbaan over mochten.
Na Judith en Simone mocht Lisette met invalster Yasmine de voorwedstrijd starten. Hoewel zij er vol voor gingen, wisten ook zij zich niet te plaatsen voor de finale later die dag.

Hierna mochten de Piraatjes aan de start verschijnen. Ze voeren een constante race waarmee zij uiteindelijk als vierde over de finish kwamen.

DC4+ de Valentina’s wilde ook nog een keer alles geven tijdens de Orca Slot. Zij zaten in een heftige voorwedstrijd en ondanks dat ze mooie halen maakten en alles gaven, wisten zij zich met een 6e plek zich niet weten te plaatsen voor de finale.

Hierna was het tijd voor de Mandarijntjes. In de voorwedstrijd kwamen ze als eerste over de finish. Door naar de finale! De finale, die later die middag plaatvond, was een strijd tussen Okeanos en Skøll. Helaas trok Skøll aan het langste eind maar de Mandarijntjes kwamen met een fantastische tijd (08:08:57) als tweede over de finish.

 

Toen was het tijd voor de allereerste wedstrijd van de Dames Talentenacht. Omdat er geen Talentenacht veld op de Orca slot bestaat, deden zij mee aan het dames clubachten veld. Het was een hele spannende en vooral mooie wedstijd: Na als 4e uit de start te komen, lagen zij op de 1000m 2e! Willem III was er in het begin al vandoor gegaan en na de 1000m ging ook nam ook Triton een voorsprong. Het werd daarom een strijd voor de derde plek tussen Okeanos, Phocas en Skadi. Onze dames talentenacht bleef vechten en kwam na een hele mooie race als derde over de finish. Super goed gedaan! 

In voorwedstrijd  daarop was het tijd voor onze damesclubacht. Met strakke halen kwamen zij als tweede over de finish wat ze een plek in de A-finale opleverde. De A-finale was bijzonder spannend. Ze kwamen als tweede uit de start, net achter Nereus, vlak voor Asopos. Zij wisten Asopos snel van zich af te schudden waardoor het een strijd tussen Okeanos en Nereus werd. Ze maakten met z’n allen hele mooie en sterke halen en het verschil met Nereus bleef ongeveer gelijk. Zij sloten hun seizoen met een prachtige tweede plek af!

Onze Kwarkboyz, HLenteC4+ ploeg, mocht ook aan de start verschijnen die zaterdag. Zij kwamen heel mooi uit de start en de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Helaas zorgde een snoek ervoor dat ze wat inkwarkte (eigen woorden) en moesten zij genoegen nemen met een zesde plek.

Titanic, DLenteC4+ ploeg, waagde zich ook aan de 1000m. Op de 500m lagen zij 2e maar dat was het moment dat Asopos en Triton aangingen. Na een mooie strijd kwamen zij als vierde over de finish!

Voor Nike was dit een hele spannende wedstrijd. Winst zou namelijk betekenen dat zij de Chris Heuvelmanbokaal mee naar huis mochten nemen. Het ging er hard aan toe tussen Okeanos en Nereus. Okeanos kwamen goed terug na de start en zorgde voor wat paniek bij Nereus. Het was spannend; boegbal om boegbal. Nike gaf alles maar helaas had Nereus nog iets over waardoor Nike, na een mooie strijd, als tweede over de finish kwam.

Met de Orca Slot kwam er een eind aan het competitie-seizoen. Dit seizoen zijn er vele overwinningen geweest en hele mooie races gevaren. Iedereen enorm bedankt en super goed gedaan!

-----------

De laatste twee competitiewedstrijden van dit seizoen zullen dit weekend plaatsvinden op de Bosbaan.
Een van die wedstrijden is onze eigen Okeanos Competitie Sprint. De TC is al een tijdje bezig met alle voorbereidingen en het belooft een groot succes te worden! De Okeanos ploegen die deze sprint over 500m af zullen leggen zijn:

Tijd Ploeg 18:05 Valentina's 18:25 Vier Vrienden en Daniel 18:35 Rowing Stones 18:40 Melusine 19:10 Sereia 19:15 de Piraatjes 19:20 NIKE 19:20 VOLT 19:25 Judith en Simone 19:35 Kwarkboys 19:45 DCL8+ 19:45 DCL8+ 19:55 Titanic 20:20-20:25 Valentina's 20:20-20:25 Melusine 20:30 HCL8+ 20:50 Koen en Karel 20:55-21:00 Titanic 21:05 Sereia 21:05 de Piraatjes 21:30-21:35 Kwarkboys 21:40-21:45 Vier Vrienden en Daniel

De volgende ochtend zullen de competitieploegen weer aan de start verschijnen en wel bij de Orca Competitie Slotwedstrijden. De Bende van Ellende heeft zich geplaatst voor het ONSK en zitten dus bij de eerste 20 Dames C4+ ploegen van Nederland!De avond zal afgesloten worden met een groot feest!

De startende ploegen: Tijd Ploeg 9:45 Bende van Ellende 11:00 HCL8+ 11:10 Judith/Simone 11:20 Lisette/Yasmine 11:45 Sereia 11:50 de Piraatjes 12:45 Valentina's 14:05 de Mandarijntjes 14:30 Dtalentenacht 14:35 DCL8+ 15:35 Valentina's 16:10-16:15 Bende van Ellende 16:30 Kwarkboyz 16:50 Titanic 17:40 HCL8+ 17:50 de Mandarijntjes 18:00 Sereia 18:00 de Piraatjes 18:25 NIKE 18:25 VOLT 18:30 Bende van Ellende 18:45 DCL8+ 18:45 Dtalentenacht 19:10 Judith/Simone 19:10 Lisette/Yasmine

Iedereen heel veel succes gewenst en geniet van deze laatste twee wedstrijden! Op naar een taartvol weekend!

 

Categorie: