Wedstrijdverslag Nereus Carpit Noctem!

23 april 2013 - door YasmineH - 1 reactie

Maar liefst 6 damesploegen durfden afgelopen zaterdag de strijd aan op de Amstel tijdens de ITDS Carpit Noctem. Alle damesploegen startten in hetzelfde blok, dus achter de start was gezellig druk met allemaal boten.
Als eerste mocht de damesclubacht de 2500m afleggen. Met rake klappen wisten zij de 2500m het snelste af te leggen. Vervolgens mochten ze hun kunsten op de 250m laten zien , en ook die waren super goed! Met een tweede tijd op de sprint hebben ze zich direct weten te plaatsen voor de finale die om 21:40 zou plaatsvinden.
Vlak na de damesclubacht mochten de Mandarijntjes laten zien dat ze het sterkste waren in het veld! Want ook zij legden de 2500m het snelste af en wel met een geruime voorsprong!
Ook de 250m sprint ging goed en daarmee plaatsten de Mandarijntjes zich ook voor de finale.
Daarna mochten onze twee dubbeltweetjes aan de start verschijnen. Als eerste begonnen Judith en Simone aan hun tocht over de Amstel. Ze waren gebrand op een plek in de finale en met een vijfde plek op de 2500m moesten zij ook de sprint in een goede tijd afleggen. Ook met de sprint behaalden zij een vijfde plek, dus ze waren verzekerd van de kwartfinale om 18:45.
Femke en Lisette startten ook in de dubbeltwee. Zij lieten zien goed mee te kunnen komen met het veld en  het duurde dan ook niet lang of ze konden Aegir inhalen. Helaas week Aegir niet, wat resulteerde in een botsing. Hier herstelden ze zich snel van waarna ze met harde halen weer verder gingen. Aegir kwam wel weer wat dichterbij, maar besloot een andere ideale lijn te volgen. Weer een botsing! Lisette en Femke waren het zat en besloten met een flinke push afstand te nemen van Aegir. Door de botsingen verloren zij helaas wat tijd, waardoor ze niet door mochten naar de kwartfinales.
Na het dubbeltweeën veld was het tijd voor onze twee B4en om aan de start te beginnen. Zowel NIKE als VOLT wisten zich te kwalificeren voor de halve finales!

Om 18:45 was het dan zover: de kwart- en halve finales! Judith en Simone beten het spits af en wisten zich met gemak te plaatsen voor de halve finale.
Nike was daarna aan de beurt. Na een flinke strijd moesten zij helaas genoegen nemen met een tweede plaats in de halve finale. VOLT daarentegen wist van Gyas te winnen en wist daarmee een plek in de finale te bemachtigen.
Hierna was het weer tijd voor Judith en Simone om te gaan knallen voor een plekje in de finale. Zij stoomden op de finish af en kwamen als eerste over de finish. Ook zij mochten om 21:40 de finale starten!

Na een optreden van de Lustrumband van Nereus was het om 21:40 tijd voor de finale. In het donker, met felle schijnwerpers begonnen de Okeanos ploegen aan dit bijzondere spektakel.
Als eerste mocht de damesclubacht het opnemen tegen Njord. Het was een nek-aan-nek race en iedereen zat vol spanning te kijken. Toen kwam de uitslag op het scherm: een tweede plek!
Daarna was het tijd voor de finale van de Mandarijntjes! Wat was dit spannend! De Mandarijntjes kwamen ondanks een paar extra meters, door de felle lichten, voor het oog gelijk over de finish. Wederom bracht het scherm uitsluitsel en weer moest Okeanos genoegen nemen met een tweede plek!
Judith en Simone waren gebrand op winst. Meteen vanaf het begin gingen ze voor de eerste plek en dit resulteerde dan ook in een mooie overwinning: blik voor Judith en Simone!
VOLT mocht als laatste Okeanos ploeg beginnen aan de finale. Zij gaven de volle 100%, maar Nereus helaas ook. Wederom een mooie tweede plek!
Al met al kunnen we terugkijken op weer een mooie wedstrijd. Op naar de volgende!

 

-------------------------------------------
Voorbeschouwing

Aanstaande zaterdag zal er weer een roeiwedstrijd op de Amstel verroeid worden: de ITDS Nereus Carpit Noctem! Dit is niet zomaar een wedstrijd: het heeft twee voorwedstrijden. Een achtervolgingsrace over 25oom en een boord-aan-boord race over 250m.  Kom je in de finale, is het een 250m boord-aan-boord race in het donker!

Natuurlijk zal Okeanos ook bij deze competitiewedstrijd vertegenwoordigd zijn en wel door alleen maar damesploegen!
De loting zal vrijdag om 22:00 plaatsvinden, maar hieronder de ploegen die zullen starten en het voorlopige tijdschema. Deze zal t.z.t. aangevuld worden:

 

De ploegen die de wedstrijd zullen starten:
DCL8+
D2x Femke en Lisette
D2x Judith en Simone
D4* Mandarijntjes
DB4+ VOLT
DB4+ Nike

 

Het tijdschema:

13:05 Start blok I (2500m)
14:20 Start blok I (250m)
18:45 Start ¼ en ½ finales dames
21:40 Finales
23:00 Prijsuitreiking op Nereus

Heel veel succes allemaal! 

Categorie: