Wedstrijdverslag EDR

5 juni 2013 - door YasmineH - 0 reacties

Afgelopen zondag vond er in Enschede weer een krachtmeting plaats op het water. De dag begon vroeg:  vóór 07:00 moesten de ploegen uit blok 1 zich gemeld hebben. 
Dit waren twee Okeanos ploegen: de Mandarijntjes en Aphrodite. Maar die vroegte mocht de pret niet drukken: vol energie begonnen ze met het opriggeren van hun boot en om … was het tijd om het water op te gaan. 
Na wat uitloop kon de wedstrijd beginnen!

De Mandarijntjes mochten als een van de eersten starten en zij wisten zowel op de 1500m als op de 350m sprint 2e te worden. 
Daarna was het tijd voor Aphrodite om te gaan shinen. Ze wisten in de 1500m achtervolgingsrace een ploeg in te halen en behaalden op de 1500m een achtste plek. Ook de 350m sprint die daarna plaatsvond hebben zij goed gedaan: ook een achtste plek!

In het tweede blok mochten weer twee Okeanos ploegen aan de start verschijnen: de Valentina’s en de Vier Vrienden en Daniel. 
De Valentina’s voeren een sterke race en haalden ook een boot in van Nereus. Op de 1500m zetten zij een tweede tijd neer! Na de 350m sprint eindigden ze die dag op de 5e plek.De Vier Vrienden en Daniel gingen ook goed van start met de 1500m. Zij eindigden op de 4e plek en met een 9e plek met de 350m sprint werden zij uiteindelijk 8e overall in hun poule die dag.

In blok drie mocht Melusine aan de start verschijnen. Zij voeren een hele constante race, ze bleven mooie halen maken, haalden een boot in en dit resulteerde in een 4e plek op de 1500m en later ook in een 4e plek met met de 350m sprint.

In blok vier mochten er uiteindelijk twee Okeanos ploegen aan de start verschijnen. Allereerst was het tijd voor de dames van Lente’ 13. Dit was hun allereerste wedstrijd en ze hebben het heel goed gedaan!
Met de 1500m maakte ze mooie halen wat resulteerde in een 6e plek. Ook op de sprint zetten ze een mooie tijd neer: een 4e plek. Overall behaalden ze een 4e plek, een super mooi resultaat!!
In blok vier mocht ook ik (Yasmine) onverwachts de 350m starten in combinatie met Rico (Fiscus van Asopos) en gestuurd door Jorrit (Ab Actis van Asopos). We kwamen met een bootlengte verschil als eerste over de finish, maar was dat genoeg voor de winst? Na een tijdje gewacht te hebben op de uitslag, stond het dan toch zwart-op-wit: 1e! Taart!

In blok 5  mochten Femke en Lisette als een van de eersten beginnen aan de 1500m. Zij werden ingehaald door Judith en Simone die in datzelfde veld streden voor het blik. Femke en Lisette behaalden op de 1500m een goeie 9e tijd en Judith en Simone hadden een tweede tijd. De 350m sprint zou dan ook spannend worden! Femke en Lisette behaalden een 8e tijd en Judith en Simone de 3e. Goede prestaties!  
Hierna was het tijd voor de dames gladde vier: de Piraatjes. Zij mochten, na de goede prestaties van afgelopen wedstrijden, starten in categorie A, wat een heel sterk veld is! Met krachtige halen behaalden zij een 13e plaats op de 1500m en een 14e plaats op de 350m sprint.
Ook de Bende van Ellende mocht starten in blok 5. Zij stonden bij aanvang van de EDR 22e in poule 1. De eerste 20 ploegen mogen tijdens de Orca Slot het NSK starten. Doel was dan ook om tijdens de EDR het verschil te maken! Met de 1500m behaalden zij een 21e plaats, maar met de sprint een 10e plek! Dat betekent een 15e plek overall! De stand van poule 1 na de EDR is nog niet bekend, spannend, maar feit is wel dat de Bende van Ellende het onwijs goed heeft gedaan! 

Last but not least mocht in blok 6 TNT beginnen aan de 1500m. Zij legden een hele mooie 1500m af: een 9e plek! Na lang gewacht te hebben, begonnen ook zij uiteindelijk aan de 350m sprint. Ze lieten zien dat ze ook op korte afstanden goed zijn: een 5e plek!  

Kortom, een dag met goede resultaten! 

-------------------------

Zondag 2 juni is het tijd voor de Euros Drienerloo Regatta (EDR) in Enschede.
Deze tweekamp bevat een achtervolgingsrace over 1,5 km en aansluitend een boord-aan-boord race over 350m.
Ook bij deze wedstrijd zal Okeanos weer goed vertegenwoordigd zijn met 11 startende ploegen waaronder de Dames Lente ploeg, voor wie dit de eerste wedstrijd zal zijn!

Blok 1
De Mandarijntjes (D4*)
Aphrodite (DC4+)

Blok 2
De Vier Vrienden en Daniel (HC4+)
Valentina’s (DC4+)

Blok 3
Melusine (DC4+)

Blok 4
Dames Lente’ 13 (DLente4+)

Blok 5
De Piraatjes (D4+)
Femke en Lisette (D2x-)
Judith en Simone (D2x-)
De Bende van Ellende (DC4+)

Blok 6
TNT (DC4+)

Heel veel succes en plezier allemaal!

Categorie: