Wedstrijdverslag Asopos Najaarswedstrijden

31 oktober 2012 - door LiekeB - 2 reacties

De zaterdagochtend begon al vroeg. Als eerste mochten de eerstejaars C4en van start.
En ondanks de kou had iedereen er zin in.
Het waren races over 500m waarin iedereen zijn uiterste best deed om een ronde verder te komen. Helaas waren sommige tegenstanders gewoon weg te sterk en bleven Dames 7, Dames 11, Heren 1, Heren 2 en Heren 11 steken in de voorwedstrijden.
Dames 1 en Heren 8 werden overtuigend eerste in hun voorwedstrijd en mochten door naar de achtste finales. Dames 3 en Heren 3 werden beide derde in hun voorwedstrijd en mochten ook een ronde verder.
Het veld in de achtste finales was flink veel sterker en ondanks goede races vielen Dames 1, Dames 3 en Heren 3 helaas af. Heren 8 zat nog in hun winning mood en wonnen ook de achtste finales. In de halve finale maakten ze het spannend, ze lagen de hele race op kop maar in de laatste 20 halen lieten ze de tegenstanders wel heel erg dichtbij komen, de foto finish liet zien dat ze door waren naar de finale. In de finale was het over duidelijk dat Phocas de sterkste ploeg had, de andere ploegen lagen erg dicht bij elkaar. Na een spannende race zetten onze mannen de derde tijd neer.
Super goed gedaan. En dat geldt natuurlijk voor alle C4en!

Na de voorwedstrijden van onze eerstejaars C4en mochten de wedstrijdploegen zich laten zien. Zij voeren een race over 1500m. Als eerst ging de N2- van start.
In de eerste heat waren Bastiaan Colette en Gert-Jan Leerink geloot. Zij kwamen als eerste uit de start en lagen de gehele race voor. Bij de laatste 500 m werd het nog spannend toen Asopos aan begon te dringen. Maar onze mannen waren vastberaden en beantwoorden deze poging van Asopos met een sterke eindsprint. Zo wisten zij als eerste te eindigen in de voorwedstrijd.
In de tweede heat was de beurt aan John Onneweer en Patrick Zijlstra. Zij lagen tweede uit de start, maar wisten dit helaas niet lang vast te houden. Zij voeren een prima race maar het was helaas niet genoeg voor een plaats in de finale.
In de derde heat gingen Jorrit Stein en Joost van Andel van start. Zij voeren een steady race. Maar helaas was het veld te sterk en wisten zij zich met hun vierde plaats net niet te plaatsen voor de finale.

In de finale van het N2- veld lieten Bastiaan en Gert-Jan weer zien dat zij over een goede start beschikken. Ze lagen op kop in de eerste 750m, maar Nereus zat ze op de hielen en zij wisten na 1000m de leiding over te nemen. Onze mannen lieten het er echter niet bij zitten en probeerden terug te komen. Helaas was Nereus echt te sterk en moesten onze mannen genoegen nemen met de tweede plaats.

Na de N2- was het de beurt aan kersvers lid Tom Schuit en compo roeier Stefan Vree in de N1x.
Tom Schuit kwam goed uit de start en lag na 500m tweede. Ondanks een goede race wist hij de tweede plek niet vast te houden en kwam als derde over de finish. Een resultaat dat helaas niet genoeg was voor een plek in de finale.
Na Tom Schuit was het de beurt aan Stefan Vree. Hij startte erg hard, misschien een beetje te hard want na 500m lag hij laatste in de race. Hij liet zich niet kennen en roeide stoïcijns verder. Hij kwam kapot maar voldaan over de finish.

Na de skiffjes starten de B4en. De B4en voeren een race over 500m.
Allereerst was het de beurt aan VOLT. Helaas hadden zij een mishaal in de start waardoor ze achter lagen op de rest van het veld. Ze kwamen erg goed terug en wisten uiteindelijk als vierde te finishen.
Na VOLT was het de beurt aan The Sabreena’s. Zij starten goed en lagen goed in het veld. Helaas hadden ze wat mishalen na de 250m waardoor ze als zesde over de streep kwamen.
Nikè was de laatste B4 van Okeanos. Ze voeren een goede race maar de tegenstanders waren te sterk, de dames finishte als zevende.

Competitie roeien en wedstrijdroeien werd goed afgewisseld. Na de B4en moesten de O4- aan de start verschijnen. Aart Goosens, Willem van der Nat, Maarten Cornelissen en Bjorn Huijbregts hadden te maken met ziekte waardoor ze de wedstrijd aan zich voorbij moesten laten gaan.
Bram Rouw, Yorick Hallers, Joran Roor en Vincent Verbeek verschenen wel aan de start. Ze gingen goed weg en de eerste 1000m lagen ze aan kop. Helaas konden ze dit niet vast houden en finishte als derde. Ze waren snelste derde en mochten door naar de finale.
Ook in de finale gingen ze goed van start na 500m lagen ze tweede. Asopos lag de hele race een bootlengte voor. Maar met Triton was het spannend. Onze mannen waren vastberaden het dit keer niet te laten lopen in de laatste 500m en met een goede eindsprint kwamen ze ook ruim voor Triton als tweede over de finish.

Na de O4- was het de beurt aan de damesacht. Geerte van Kesteren, Joyce Bakker, Seline van Zwieten, Floor Terwindt, Eline de Jonge, Annemijn van Andel, Merel Boersma en Lianne van den Brink hebben de hele zomer door in vieren hard getraind en vormden voor de Asopos een 8. Met Evelien aan het roer voeren ze een uitstekende race. Triton ging er vrijwel meteen vandoor maar de andere ploegen lagen dicht bij elkaar. Vooral Okeanos, Orca en Argo maakten het erg spannend. Iedere twintig halen veranderde de nummer 2,3 en 4. Maar na een uitstekende race met een zinderende eindsprint was het Okeanos die als tweede over de streep ging.

Bij gebrek aan een competitieveld voor 2x starten Thijs Schouten en Alexander Boers in het overgangs dubbeltwee veld. Hier konden ze verrassend goed meekomen. De eerste 500m lagen de mannen derde. Vanaf de 1000m werd het gat groter en uiteindelijk kwamen ze als vierde over de finish.

De Asopos was de eerste wedstrijd van Tessa Trap in de skiff. Ze had een onzekere start waardoor ze op 500m vijfde in het veld lag. Maar ze wist zich goed te herpakken en na 1000m was ze een plekje naar voren geschoven. Vanaf hier probeerde ze de afstand met de nummer 5 en 6 te vergroten en dit is goed gelukt. Ze kwam als vierde over de finish met een ruime voorsprong op nummer vijf.

De Asopos was ook de eerste wedstrijd van Helga Emke en Luca Arts. De dames zitten pas net in de dubbeltwee en bij gebrek aan een ander veld starten ze in het overgangsveld.
De dames hadden een goede start en lagen meteen op kop. Ze passeerde de 500m lijn als eerste, na 1000m lagen ze tot ieders verbazing nog steeds overtuigend eerste. En ook de laatste 500m was van hun. Na een fantastische wedstrijd mochten ze dan ook aanleggen aan het erevlot.

Na Helga en Luca was het de beurt aan Laurien Verkleij en Maaike Droogers in de N2-.
Ook deze dames zitten nog niet zo lang samen in een boot. Na een goede start kwamen ze als tweede over de 500m lijn. Ze voeren een goede race en kwamen als derde over de streep.

Kristel Kooij is eigenlijk al aan het aftrainen maar besloot toch om de Asopos te starten, gewoon voor de lol. Het werd pas echt leuk toen Kristel als eerste uit de start kwam. De voorsprong heeft ze alleen maar weten uit te breiden en met heel wat bootlengtes afstand kwam zij als eerste over de finish.

Een goede dag dus voor Okeanos!

Categorie: