Wedstrijdverslag Asopos driekamp

12 juni 2012 - door Sabrina - 0 reacties

Voordat het Oranje geweld los brak op 9 juni was het eerst de beurt aan onze competitieroeiers op de Asopos Driekamp in Leiden. Deze driekamp bestond uit 2 sprints van 250 en 500m en een afstand van 1500m.

In het eerste blok verscheen Maarten vd Akker in zijn skiff aan de start. De sprints gingen hem goed af, maar de 1500m was een stuk zwaarder. Hij eindigde op een vijfde plek.

De DCl8+ beet het spits af in het tweede blok. Ondanks dat de dames met 2 invallers roeiden zaten ze goed bij elkaar en vooral op de 1500m werd een mooie tijd neer gezet. Overal was het goed voor een derde plek.
Maarten besloot het tweede blok nogmaals de boot in te stappen, dit keer met Mark Kroese in de 2x. Dit was de eerste keer dat de heren in deze combinatie in de boot stapten, maar het ging ze goed af. Op de 250m werden ze eerst en uiteindelijk eindigde ze op een tweede plek, nette prestatie!
Maaike Droogers en Sabrina Chettouf leek het ook leuk eens een wedstrijd te starten en besloten voor de Asopos te gaan. Het was even wennen, maar alles werd gegeven en dit resulteerde in een vierde plek, waar de dames zeer tevreden mee waren.

De HCl8+ had goede zaken gedaan op de PEiL en ook op deze driekamp zetten de heren nette halen neer. Het bleek toch niet genoeg te zijn en de heren werden vijfde.
Als laatste was de beurt aan onze kersverse lente leden. Transport, boot opriggeren, rugnummers, alles is nieuw. Uiteindelijk waren de mannen er helemaal klaar voor en hadden ze zelfs Mej. de Ab Actis als stuur geregeld. De eerste wedstrijd was goed voor een vijfde plek.

Categorie: