VU en KNRB tekenen overeenkomst met stichting "De Acht"

23 december 2009 - door Willem - 8 reacties

De Vrije Universiteit Amsterdam heeft op 21 december een driejarig contract getekend met stichting "De Acht" om topatleten op te leiden voor de roeisport. Daarnaast heeft de KNRB een intentieverklaring getekend voor de ontwikkeling van het CTO Amsterdam.

VU OTC
Het VU Okeanos Talent Center is in staat, dankzij de professionele begeleiding en ondersteuning van faculteit Bewegingswetenschappen (FBW) en Sportcentrum VU, binnen een paar maanden studenten (zonder enige ervaring in de roeisport) uit te laten groeien tot kampioenen. Deze vorm van samenwerking kan vooral plaatsvinden door het beschikbaar stellen van materialen, kennis en personele inzet, en met beperkte financiƫle ondersteuning.
De samenwerking met "De Acht" past in de ambitie van de VU om samen met de gemeente Amsterdam een Sportas te realiseren tussen het Olympisch Stadion en de Bosbaan. Onderdeel hiervan is de vestiging van een Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) aan de Sportas met het sportwetenschappelijke instituut van de Faculteit der Bewegingswetenschappen.

VU Superseat
Journalisten kunnen tijdens de bijeenkomst de door VU ontwikkelde Superseat uittesten op een ergometer. Het speciale roeizitje verbetert de roeiprestatie door aanpassingen aan de mechanische interface tussen roeier, zitje en de roeiboot. De Superseat is ontwikkeld door VU bewegingswetenschappers Knoek van Soest, Mathijs Hofmijster en Hans de Koning.

KNRB
De KNRB heeft daarnaast een intentieverklaring getekend met het VUOTC. De intentie is om samen te gaan werken in het kader van de ontwikkeling van het CTO Amsterdam.