A.s. vrijdag Landelijke Manifestatie Den Haag

18 januari 2011 - door EstherB - 3 reacties

Vorige maand heeft er een geslaagde demonstratie plaats gevonden op de Dam in Amsterdam. Er waren ruim 5000 studenten aanwezig.
Maar nu naar Den Haag! Want het doel is nog niet bereikt.
Al jaren is er steeds minder geld per student. Het gevolg is dat onderwijsinstellingen te weinig geld hebben om het onderwijs te geven dat jou uitdaagt en inspireert. Dit kabinet gaat bijna 1 miljard bezuinigen op het Hoger Onderwijs. Volgend jaar raken duizenden docenten hun baan kwijt.
De kabinetsplannen treffen iedere student. Maarliefst 62.000 studenten gaan volgend jaar 5.000 euro collegegeld betalen, omdat zij studievertraging hebben opgelopen. Ga je een tweede studie doen? Dan betaal je (nu al) het dure instellingscollegegeld.
Een jaar studievertraging loop je al snel op door bijvoorbeeld wedstrijdroeien, commissiewerk, een bestuursjaar, verkeerde studiekeuze etc.

Daarom vindt er vrijdag 21 januari in Den Haag een landelijke manifestatie plaats tegen bezuinigingen en voor investeringen op Hoger Onderwijs.
Deze demonstratie is groots aangepakt en er worden maar liefst 20.000 studenten verwacht!
Om 11.30 uur is er een Walk Out vanaf Station Hollands Spoor naar het Malieveld.
Om 13.00 uur begint de demonstratie op het Malieveld.

Ook Okeanos zal vertegenwoordigd zijn. Wil je ook mee? We nemen om 11:45 de trein vanaf Amsterdam Zuid. We verzamelen om 11:35 in de hal beneden voor de Kiosk. Komt allen!