Vooruitblik Tromp Boat Races

16 oktober 2015 - door ThijsS - 0 reacties

30e Tromp Boat Races

Waar het twee weken geleden nog warm en zonnig was, is de zomer nu toch echt voorbij. Tijd voor de tweede krachtmeting van het nog lange seizoen: de TBR. Elf Okeanos ploegen zullen zaterdag naar Hilversum afreizen om te laten zien waar ze op dit moment staan. Met 628 inschrijvingen lijkt het een interessante wedstrijd te gaan worden. 

Voor de niet wedstrijdroeiers: de TBR is een wedstrijd op het Hilversums Kanaal over een afstand van 5250 meter. Er wordt om de 15 seconden vliegend gestart. De finish ligt voor de HRV Cornelis Tromp. 

 

Starttijden:

Blok 1 - vanaf 9.30
Om 9:30 bijten Pedram en Tom de spits af door mee te peddelen in het zware 2x veld. Op verzoek van Tom is er niet bijgeschreven in het Lichte 2x veld, hij eet namelijk nog graag zijn bammetjes witte chocopasta aan het begin van het jaar.

Blok 2 - vanaf 11.30

Jocelyn start in combinatie met Bente (Nereus) het dames 2- veld. Dat Jocelyn een boot hard kan laten gaan lijkt me onderhand wel duidelijk- we zijn benieuwd wat we morgen gaan zien!
Meaghan start in het zelfde blok, maar dan in het goed gevulde LDSB skiff veld.

Blok 3- vanaf 14.15
Ramon en Christiaan verschijnen aan de start in de zware skiff. Waar Ramon kan bouwen op veel ervaring, doet Christiaan het juist om die ervaring op te doen. 
Bastiaan start het SB1x veld en is er op gebrand om zijn tegenvallende prestatie van een jaar geleden uit de boeken te roeien. Met de ervaring die hij afgelopen seizoen heeft opgedaan moet dat zeker lukken.
Zelf start ik (Thijs) in de lichte skiff - na een half jaar Rwanda ben ik erg benieuwd hoe het er nu voor staat. 

Blok 4- vanaf 16.30
Afsluitend is het de beurt aan de Lichte twee zonders. Tim en dikke Thomas zullen in het Lichte SB 2- veld laten zien wat het trainen onder Jonkman heeft opgeleverd. 
Zowel Kerwin&Willem als Boris&Aaron roeien in het Lichte heeren 2- veld. Voor beide ploegen zal dit de eerste wedstrijd zijn na de eerstejaars acht. Willem is er een tijd tussenuit geweest - een mooi moment om hard te varen en gemotiveerd de winter in te gaan.
Ook de Randstad acht zal, voornamelijk gevuld met (oud) Okeaniden, een gooi doen naar de winst in het bedrijfsachten veld. 

Benieuwd hoe iedereen uit de zomer is gekomen? Kom vooral kijken en / of volg de live tracker!

Succes allemaal

Categorie: