Voorbeschouwing ZRB

31 mei 2018 - door Wedstrijdcommissie - 0 reacties

Dit weekend zal er een bijzondere wedstrijd gevaren worden door onze wedstrijdploegen: de ZRB. Met in plaats van zaterdag gaat onze wedstrijdtak zondag op een andere manier de klassementspunten proberen binnen te slepen. Op zondag wordt er namelijk door middel van een knock out systeem 1000 meter geroeid. Govert Dwarshuis zal hier meer over vertellen!

 

Komend weekend staat er eigenlijk een beetje een rare wedstrijd voor de deur: De ZRB. De wedstrijd wordt verroeid in het prachtige Hilvarenbeek, bij Vidar. De natuur is er mooi, alleen de baan is er een beetje anders: er zijn geen zes, maar vier wedstrijdbanen naast elkaar. Dit maakt dat het in een A-finale tussen maximaal vier ploegen gaat, en dat je dus extra hard zal moeten strijden in je voorwedstrijd. En dat is niet het enige. Op zondag wordt er bij de klassementen namelijk met een time-trial en knock-out systeem gewerkt, over een afstand van ‘maar’ 1000 meter. Als je het goed doet, mag je drie keer de baan over! Door de meeste ploegen wordt het als een welkome variatie op het normale programma gezien.

Jaap en ik roeien nu al een tijdje in de dubbeltwee. We zijn lichte roeiers, dus we moeten gemiddeld 70 kilo wegen met z’n tweeën. Jaap is vier kilo lichter dan ik, maar toch hebben we nooit echt moeite met inwegen. Twee uur voor de wedstrijd hebben we meestal gewoon ontbeten en stappen we zonder zorgen op de weegschaal. Daarna riggeren we onze boot op, eten en drinken we nog wat, en bespreken we onze wedstrijd voor met Rick, onze coach. Een klein uur voor de starttijd stappen we in de boot en zijn we gefocust op ons doel: de beste race varen die erin zit.

 

We roeien de laatste tijd lekker mee in het Developmentklassement, maar onze focus ligt toch iets meer op het Beginnersveld. Dat is een leuk veld met veel deelnemers, waar we een paar keer akelig dicht bij de overwinning kwamen. Op de Westelijke scheelde het maar 1,54 seconde! Het telkens nét naast de blikken grijpen is voor ons de afgelopen weken een drijfveer geweest om ons uiterste best te doen op de trainingen. De nodige stappen zijn gezet, zaterdag zullen we zien of dat zich zal uitbetalen in dat felbegeerde blik! Aan de voorbereiding zal het niet liggen.

 

Voor een overzicht van alle ploegen die dit weekend zullen roeien verwijs ik je door naar time-team: https://regatta.time-team.nl/zrb/2018/draw/c69.php

 

Foto: Jaap de knegt op slag en govert dwarshuis tijdens de Hollandia 2018.

 

Categorie: