Voorbeschouwing Westelijke Regatta

18 mei 2018 - door Wedstrijdcommissie - 0 reacties

Na een succesvolle eerste wedstrijd van dit seizoen op de WAB, reizen onze wedstrijdroeiers dit weekend weer naar Rotterdam. Ditmaal voor de Westelijke Regatta. Met een zonnig weekend voor de boeg hebben Suzanne van der Kaaden en Aurianne Puts een voorbeschouwing geschreven over hun voorbereiding.

 

Aankomend weekend staat de Westelijke Regatta op het programma, dit is voor ons de derde wedstrijd in het developmentklassement en mogen we ons weer massaal naar de WAB begeven. Veel ploegen hebben het niet zo op de WAB, maar sinds vorig jaar hebben wij toch wel een beetje liefde voor de WAB gekregen. Wij werden namelijk vorig jaar met EJLD’17 op de Westelijke Regatta beginnelingen af! Daarom hopen wij ook dit jaar een blik mee naar huis te mogen nemen.

Aan het begin van het jaar was ons doel A-finales roeien. Dit werd tot nu toe iedere keer behaald en hebben we laten zien echt mee te kunnen varen met het veld. Daarom werd het tijd om onze doelen bij te stellen naar top drie varen en minimaal één blik halen. Het is immers een geweldig gevoel om als eerste over de finish te komen.

Maar hoe gaan wij zorgen dat wij als eerste over de finish komen?

De strijd begint eigenlijk al twee uur van tevoren bij het inwegen; samen gemiddeld op 57 kilo. Dan sta je daar een beetje in het inweeghok en kijk je een beetje hoe het bij de rest eraan toe gaat. Wie heeft er hard moeten crashen en bij wie gaat het met twee vingers in de neus? Hier kun je je tegenstanders al imponeren door bijvoorbeeld net iets te hard te praten over hoe lekker je broodje vanmorgen wel niet was. Want kunnen eten voor de weging, betekent meer energie voor de wedstrijd.

Daarna is het snel wat eten, maar niet te veel. Een broodje of een bakje havermout. Dan is het alweer tijd om ons klaar te gaan maken voor de voorbespreking met de coaches, het oproeien en de race.

Tien minuten van tevoren zijn we bij het bruggetje waar we worden opgelijnd. Acht ploegen in een voorwedstrijd, volgens de coaches ziet het er vanaf de kant heel gaaf uit (dus heb je niks te doen, kom kijken).

Dan de start, een laatste ‘high five’ en we wensen elkaar succes. Sinds Gent zeggen we tegen elkaar: “gewoon roeien toch”, om de befaamde Mathijs Oggel even te citeren.

 

Dan is het moment, de start. We moeten fel starten en zorgen dat we erbij liggen. Daarna komt ons sterkste stuk, namelijk het middenstuk waar we moeten we schuiven. Ondanks een sterk raceplan, weet je nooit wat er gebeurt in het Lichte Damesch veld en is het belangrijk om goed op te blijven letten wat de rest doet.

Als alles goed gaat zullen we doorgaan naar de A-finale, waar we alles zullen geven om als eerste over die lijn te gaan.

Niks te doen dit weekend en wil je graag een blikken borrel? Schreeuw ons en de andere ploegen dan de baan over. De voorwedstrijden zullen dit weekend nog belangrijker worden aangezien er alleen maar A-finales geroeid worden.

‘’Ik voel het aan me water, het wordt een mooi weekend’’

Kusjes van MGLD’18

Hieronder nog een link naar time team waar een overzicht staat van alle okeanos ploegen die starten op de Westelijke Regatta:

https://regatta.time-team.nl/westelijke/2018/draw/c69.php

Foto: Aurianne Puts en Suzanne van der Kaaden tijdens de Holandia in het LDDev 2x veld.

Categorie: