Voorbeschouwing Varsity

6 april 2019 - door Wedstrijdcommissie - 1 reactie

De Varsity, de grootste studentenroeiwedstrijd van heel Nederland. Ook dit jaar ziet het ernaar uit dat het prachtig weer gaat zijn, ook dit jaar zal er weer een felle strijd zijn voor het hoofdnummer en ook dit jaar zullen de eerste Eerstejaars ploegen beginneling af worden. Toch is er 1 ding anders dit jaar, Okeanos wordt namelijk voor het eerst gerepresenteerd in het Dames Vier veld. Naast vier van onze beste mannelijke wedstrijdroeiers gaan vier dames de eer van Okeanos hooghouden. Hieronder kunt u de persoonlijke voorbeschouwingen van de Oude Vier en Dames Vier lezen. 

Oude Vier

Wij, Jord, Dries, Benjamin, Lars en Sophie, zijn geselecteerd om aankomende zondag de Varsity te starten voor de R.S.V.U. Okeanos.

Na een week vol prachtige tradities rondom de het hoofdnummer zijn wij klaar voor de wedstrijd. Wij hebben al zeker 1 keer samen getraind voor deze boerenkoolwedstrijd. We zullen met z’n 5en de eer van de R.S.V.U. Okeanos hoog te houden. Dan rest ons nog één ding te zeggen en dat is; Okeanos wint de Varsity.

 

Dames Vier

2019 is het jaar dat Okeanos voor het eerst een Dames Vier heeft die mee gaat strijden in het roei-geweld op de Varsity. Wij vinden dit als ploeg een hele eer en zijn trots om de vereniging hier te mogen vertegenwoordigen. Ikzelf heb de Varsity twee keer vanaf de kant mee mogen maken. Als wedstrijdroeier heb je altijd als doel het hoogste te bereiken, maar toen ik daar aan de kant stond hoopte ik stiekem dat ik ooit nog deze wedstrijd zou mogen starten. De sfeer is top, het weer is (tot nu toe) altijd top, het water is een klotsbak, wat wil je nog meer. Met Renske op boeg, Sarah op slag en Hermijntje en ik als middenschip hebben we tijdens trainingen gevoeld dat het lekker gaat. We gaan weerstand bieden aan de andere Dames Vieren en laten zien wat we waard zijn. Afgelopen weekend zijn we door het bestuur en de disputen in de watten gelegd zodat we aankomende zondag net dat beetje extra kunnen geven. Wij hebben er zin in, we hopen dat jullie dat ook hebben en dat we er een onvergetelijke dag van maken. Hard roeien, finales halen en misschien wel meer…

 

Loting van de startende ploegen:

Oude vier: 12:25
Dames vier: 12:30

H Ov4+ A-finale: 10:00
DB 8+ voorwedstrijd: 10:50
LDB 4* voorwedstrijd: 11:00
HB 8+ voorwedstrijd: 11:15
HB 8+ voorwedstrijd: 11:20
LHG 2x voorwedstrijd: 12:40
D Ov4+ A-finale: 12:50
DB 4+ A-finale: 15:45
 

Categorie: