Voorbeschouwing van de Skollcup

13 april 2019 - door NoushkaB - 0 reacties

Voorbeschouwing Skollcup

Aanstaande zondag is het zover, de dag van de Skøllcup. De eerste wedstrijd van dit seizoen op onze eigen Bosbaan. Na een 4e en 6e plek in het klassement op de Heineken en de Head zijn we ons gaan focussen op de minder lange maar wat ons betreft ook zeker niet korte afstand van 2 kilometer. We zijn sindsdien, voor de sfeer, lekker door elkaar gehusseld. Oude ploeg, nieuwe slag, nieuwe boeg, nieuw middenschip. Als stuur Lianne een keer wil roeien kan dat ook: we dagen onszelf hier graag in uit.

De loting is gunstig: de gehele top 7 minus onszelf en concurrent Skadi bevindt zich in dezelfde voorronde. Deze voorronde lijkt zodoende een slagveld van damesch clubachten te worden: wordt de B-finale de betere A-finale? Des te belangrijker het is voor ons om in onze voorronde 1e of 2e te worden en de officiële A-finale te behalen. We hebben in ieder geval grote stappen gezet deze week. Na ruim vier dagen geen alcohol te hebben gedronken zijn we allemaal op ons fysieke hoogtepunt, en klaar voor de winst. Door veel trainingen te focussen op ‘stop 1’ en ‘stop 3’ hebben we eindelijk geleerd dat Lianne hier niet mee bedoelt dat de stuurboordboegen mogen uitvallen - dit mag echt alleen als je heel erg moe bent. Daarnaast hebben we veel 6 om 2 geroeid, waardoor we dit ook tijdens de wedstrijd zo efficiënt mogelijk kunnen toepassen. Hiermee verwachten wij een voordeel te behalen op de rest van ons veld: zo worden onze kapsels niet verpest door backsplashes en kan elk paartje om de 250m even uitrusten.

De vraag hoe wij deze 2k door gaan komen is ook van toepassing op onze CMG. Charismatisch Maar Gebroken? Capabel Mits Gisteren? Combineren Met Garantie? Dank aan de materiaalcommissie, zij klussen nu twee avonden per week, waarvan één speciaal voor ons blauwe wonder. We bekijken het positief. De boot en haar onderdelen gaan al even mee, dus er is een mogelijkheid dat zij de Skollcup ook nog wel overleeft. Het is ook goed voor ons zelfvertrouwen om af en toe - in light - een voetenboord door te trappen.

Kortom, wij hebben er zin in!

Esmée en Ellen

Namens @clubdamesch

 

Categorie: