Voorbeschouwing PEiL en de PEiK

13 mei 2016 - door RosaVanBaal - 0 reacties

Door Carlijn van Esch

Dit weekend zullen de competitieploegen weer strijden om de taarten. Het seizoen loopt op zijn helft en Okeanos is goed vertegenwoordigd op elk niveau. De PEiL is echter een hele nieuwe ervaring, een legende van formaat waar vele boten en dromen zijn gesneuveld. Na de relatief korte afstanden staat er 4,5 km op het programma door de pittoreske Delftsche Schie. Om de sfeer te verhogen zullen de temperaturen met moeite boven de 10 graden komen en zal een ferme wind onze roeiers een extra uitdaging geven. Dit weekend zullen de diesels zich onderscheiden van de sprinters! Voor hen is er gelukkig de PEiK: 450 meter racen. Spanning en sensatie op de zaterdagavond!

Welke ploegen weten de sterke halen te vinden om samen de boot over de finish te duwen? Wie verbazen vriend en vijand en pakken de punten? Hoeveel taarten nemen we mee naar huis?!

 

Heeren NOOC C4+:

- In Poule 3 vinden wij Heeren 4. Deze Heeren staan keurig in het midden van de bokaal en bovendien in het midden van de poule. Tot nu toe weten ze zich elke wedstrijd te verbeteren. We zijn benieuwd wat zij dit weekend zullen laten zien.

- Dan klimmen we direct al op naar Poule 1! Tot ieders verbazing vinden we 2 Heeren ploegjes in de hoogste poule, een unicum voor Okeanos. Blijkbaar kunnen de mannen dit jaar behalve zuipen ook hard roeien. Heeren 3 en Heeren 1 staan dicht bij elkaar in het veld. Hopelijk kan de onderlinge spanning ervoor zorgen dat ze nog een paar plekjes stijgen om op de Orca Slot het NSK te mogen starten! Heeren 3 heeft op de Rottebokaal een hele goede voorwedstrijd gevaren, maar mochten zich door de harde wint niet bewijzen in de A-finale. Zij zullen zeker op pad gaan om zich bij te top te pushen!

 

Damesch NOOC C4+:

- Bij de Damesch zijn er maar liefst 7 poules. Damesch 1 roeit het seizoen steady mee in poule 7. Deze wedstrijd is echter een heel ander verhaal dan de wedstrijden tot nu toe en deze Damesch hebben niets te verliezen. We zijn benieuwd op welke wijze zij ons zullen gaan verbazen.

- In Poule 6 vinden we Damesch 3. Deze Damesch stijgen elke wedstrijd een paar plekjes. Op de Rottebokaal wisten ze de C-finale te winnen. Smaakt dat naar meer?

- Dames 7 roeit in Poule 5. Ze zitten hier bovenin de poule, dus er valt veel te halen! We gaan zien of deze Damesch van de lange adem of juist de felle sprint zijn.

- In Poule 4 wordt het echt spannend! Damesch 5 staat hier op de tweede plaats! Ze hebben vaak de A-finale mogen roeien en het zijn Damesch van de lange haal. We voorspellen dan ook dat ze hard zullen gaan op de 4,5 en zien zeker kansen op taart!

- Drie van onze Damesch ploegen zijn verwikkeld in een felle onderlinge strijd in poule 2. Damesch 6, Damesch 4 en Damesch 9 staan dicht op elkaar in dit veld. Tot nu toe is er elke wedstrijd een andere ploeg de beste van de drie geweest. Wie zal er dit weekend naar huis gaan met de eer?

- Damesch 2 vinden we in het midden van Poule 1. Ze staan hier op de 16e plek. Elke wedstrijd blijven ze zichzelf verbazen en pakken ze met relatief weinig trainen veel punten in de sterke eerste poule. Wanneer ze het NSK willen starten moeten ze nog vier plekjes stijgen. We wensen de Damesch heel veel succes dit weekend!

- Ook bij de Damesch roeien er maar liefst twee ploegen in de hoogste poule. Damesch 8 staat heel netjes 6e! De vorige wedstrijd waren ze teleurgesteld door een iets mindere prestatie en sindsdien hebben ze veel gefocust op de lange haal. Ze zullen er dan ook op gebrand zijn om zich deze wedstrijd weer bij de top van de bokaal te scharen!

 

Heeren TopC4+:

De Heeren staan gedeeld 5e in de NOOCXBokaal. Ze roeien dit seizoen zeer steady en zullen het ook dit weekend weer spannend houden. Op de Carpit Noctem hadden ze op een haar na niet de sprint gewonnen. De PEiK zal dan ook zeker een kans op taarten zijn voor deze sterke Heeren!

 

Damesch TopC4+:

Onze Damesch TopC4+ is bezig aan een zeer wisselend seizoen. De eerste wedstrijd pakten ze meteen een fenomenale 4e plek in de nieuwe bokaal, sindsdien is het er door veel blessureleed helaas niet meer uitgekomen. Op de Rottebokaal kregen ze de schwung weer te pakken dus we hopen op een sterke 4,5 kilometer van deze lange Damesch. Het veld zit dicht op elkaar en de Damesch zouden zich zo weer de top 10 in kunnen roeien.

 

Heeren Club4+:

De Heeren Club4+ lijken een zeer stijgende lijn te pakken te hebben. Ze hebben een snelle tijd gevaren op de Skollcup, maar door pech met de loting kwam daar niet het verdiende aantal punten uit. Gezien het deze race alleen op de tijd aan komt zullen de Heeren gebrand zijn om zoveel mogelijk punten te pakken!

 

Damesch Club8+:

In het Damesch Club8+ veld is het ook nog zeer spannend. Elke wedstrijd wint er een andere ploeg, maar onze Damesch roeien steevast in de A-finale. Het zijn misschien niet de sterkste Damesch uit de Bokaal maar de motivatie en techniek maakt ook op de lange afstand alles mogelijk. De Damesch staan bovendien 3e in de Sprintbokaal dus op beide afstanden liggen de taarten binnen handbereik!

 

Categorie: