Voorbeschouwing NSRF

6 juli 2018 - door Wedstrijdcommissie - 0 reacties

Bij de Hollandia zeiden de commentatoren nog dat ze onorthodox roeiden. Ben je ook benieuwd hoe Eerstejaarszwaar toch de klassements winst al in de pocket heeft? Dennis Bakker deelt zijn voorbereiding naar de NSRF Slotwedstrijden.

Het laatste wedstrijdweekend staat alweer voor de deur en namens Ejz heb ik de eer om een kleine voorbeschouwing te schrijven. Zowel zaterdag als zondag zullen wij te bewonderen zijn op de WAB tijdens de NSRF Slotwedstrijden. De ploeg waarvan niemand begrijpt dat deze hard gaat, en de ploeg die steeds minder doch nog steeds wel eens esthetisch onverantwoord roeit. Desalniettemin hebben wij zin in dit weekend en gaan we weer vuurwerk leveren. Nog een paar dagen de focus op goed en hard roeien om vervolgens zondagavond uittraining te gaan. Een moment waar wij als ploeg toch ook wel naar uitzien. Wij hebben een geweldig seizoen gekend met z'n vijven en willen deze laatste wedstrijd voor het klassement aangrijpen om geen misverstanden te laten bestaan over wie de beste ploeg is in het Ej4+ veld. Ja, u leest het goed: "de beste ploeg". Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is het klassement binnen! Het enige wat ons rest is de boot van de start naar de finish roeien en niet uitgesloten worden. Aangezien dat niet echt een doel is dat past bij het karakter van onze ploeg hebben we de lat iets hoger gelegd en willen we onze succesvolle reeks van overwinningen continueren en het seizoen met een knaller afsluiten. Winst en het maximale aantal punten in het klassement.

Tegenstanders
Het klinkt allemaal erg makkelijk als je het zo opschrijft, maar laten we de wedstrijd dan toch even voorbeschouwen om te kijken of het echt zo makkelijk gaat zijn. We zullen het op moeten nemen tegen getergde ploegen. Bijvoorbeeld Vidar, die loert op revanche voor een thuisnederlaag tijdens de ZRB. Met slechtst 1,5 seconde achterstand, wellicht omdat ze te laat hun eindsprint inzetten, waren ze op de Holland Beker al dichtbij deze revanche. Een combinatie in de acht met ons hebben ze "laten varen" om de jacht op de tweede plek in het klassement te kunnen inzetten. Dan die andere ploeg, namelijk Argo. 'Ere wie ere toekomt' zou ik willen zeggen, want in het eerste deel van het seizoen is Argo toch wel onze meest geduchte tegenstander gebleken. Na een wat mindere periode met ook een nederlaag op hun eigen georganiseerde Lustrumwedstrijd (ARB) zullen zij die tweede plek in het klassement willen behouden. Nu de ploeg weer volledig fit is mogen wij ook hen niet onderschatten. Naast deze twee geduchte tegenstanders kunnen wij niet anders dan Saurus ook vermelden in deze voorbeschouwing. Saurus, de ploeg die op de ARB beginner af ging en een snellere tijd neerzette dan wij (toen startten we 30 minuten daarvoor in het HG4+ veld). Daarnaast moet ook Saurus nog haar plek op het podium veilig stellen in het klassement. Zoals u ziet genoeg tegenstand om ’s nachts niet te kunnen slapen of wakker te worden met nachtmerries.  

Plan van aanpak
De vraag is hoe we dit varkentje gaan wassen. We zijn de leider in het klassement en op de Hollandia hebben we het verenigingslied eer aan kunnen doen, door met "drie lengtes verschil" zege te vieren. Je weet echter nooit hoe een koe een haas vangt. Derhalve willen we de huid ook niet verkopen voordat de beer geschoten is. De conclusie moet wel luiden dat we in ieder geval zelfverzekerd aan de start zullen verschijnen. Ons raceplan met verfijnde aanpassingen op het “moment sûpreme” door ons lieftallige stuurtje blijkt zijn werk nog steeds goed te doen. Hard starten, harder middenstuk en nog harder finishen? Je moet het immers niet te ingewikkeld maken voor zware ballen. Ons raceplan is tot de verbazing iets ingewikkelder. Hard starten, dan doen we op de 750 even een “250 metertje”en op 1000 meter melden de boegen zich om die boot nog eens echt op gang te slingeren. Vervolgens op de 1250 vallen de slagen bij en op 1500 meter neemt Jordy het dan over en brengt de boot veilig over de lijn.

Wat moet u doen
Wat moet de lezer dan nog doen. Ik zou zeggen meld u zich zaterdag om negen uur in de ochtend langs de WAB, aanschouw hoe Ejz4+ zich plaatst voor de finale en spaar uw stem. Kom dan vervolgens na de lunch terug bij de start om 14:45 uur en moedig ons aan! Niets is zo fijn als een paar goede aanmoedigingen. Neem hierbij een voorbeeld aan Tom Schuit, die beheerst deze vaardigheid tot in de puntjes. Wij zijn geenszins van plan u teleur te stellen, dus twijfel niet.

De zondag
Tot slot rest mij nog te vermelden dat we zondag ook nog in HG4+ starten. We hebben de platvoetbokaal geschrapt vanwege het tijdschema en overdreven veel ambitie in het HG4+ veld. De kans om nog 1x met elkaar het seizoen echt goed af te sluiten. De concurrentie zal hier ook niet gering zijn. We krijgen daar de kans om Nereus te verslaan en dat leek ons wel een leuke uitdaging.

 

Check de starttijden van de Erasmussprint hier en de starttijden van de Slotwedstrijden hier.

Foto: EJZ voor de start van de Westelijke Regatta. © Ellen de Monchy

 

Categorie: