Voorbeschouwing Novembervieren

2 november 2018 - door Wedstrijdcommissie - 0 reacties

 

Aankomende zondag zal de Novembervieren plaatsvinden. De naam zegt het al: bij deze wedstrijd doen er alleen maar 4'tjes mee, het is 4 kilometer en het wordt ook nog is op 4 november gehouden!  Onze krachtpatser Jordy van der Meyde start deze wedstrijd in een voor hem bekende boot. Vorig jaar heeft hij namelijk samen met EJZ het klassment aangeveegd in dit nummer! Na een 8e plek op de Tromp was er veel werk aan de winkel om weer voor de winst te gaan en hier lees je wat hij daarvoor heeft gedaan:  

Van de schrik bekomen, ja zo’n eerste race is toch altijd weer even wennen. Hebben we ditmaal minder lang om ons voor te bereiden voor een volgende race. Gelukkig maar, wedstrijden geven dynamiek en kritieke punten komen er beter aan het licht. Na de Tromp hebben we dan ook veel om aan te werken. Hiervoor liggen de 4-metjes alweer een week op de Amstel. waar Willem III  zo vriendelijk is ons een ligplaats te verschaffen. Zo kunnen we met Okeanos en Willem III als veilige haven, werken aan onze techniek. Met 2 boten kunnen ook de nodige sparsessies niet ontbreken in het weekend. Op de welbekende racebaan en andere rechte stukken dagen we elkaar uit. Eerst starten we boord aan boord. Dat was geen succes, we liggen tussen veel boten en moeten vooral slalommen.  Vervolgens een achtervolgingsrace onder de Rozenoord door, dat gaat al beter. Dit geeft meer vertrouwen naar de volgende wedstrijd toe. Op de koop toe mogen we ditmaal een thuiswedstrijd bevaren. De Amstel wordt toneel voor het roeigeweld. Vanaf het welbekende Kalfje tot aan De Hoop, de welbekende 4 kilometer van de November Vieren.

Jordy van der Meyde start zondag om 1545 samen met Frederik Tijssen, Benjamin Koet, Jord Schaap & stuur Sophie Buys  en de start is bij de Kalfje aan de Amstel. Help onze Okeaniden en schreeuw hen als eerste over de finish! 

Foto: MGZ tijdens de Tromp Boat races 2018. Van stuur naar slag:  Jan Joost van Pelt, Dries Beer, Tijl Rombout, Jurgen Toennaer en Christiaan Tuijl. © Claartje Ottens

Hieronder zie je de loting, 
https://www.novembervieren.nl/index.php?id=7
En hier zullen de uitslagen terecht komen: 
https://www.novembervieren.nl/index.php?id=23

10:30

Veld DE4+
Anna de Boer
Benita de Man
Tinka Offereins
Hermijntje Drenth
stuur Baukje Hooghiemstra

10:30 

Veld DV4+ (DVC 4+)
Mieke Staargaard (Hoop)
Machteld Allen (Hoop)
Hella van Bunt (Hoop)
Fanny Ouwerkerk-Zevenhek (Ric)
stuur Annemarijn Nagelhout

13:15

HE 4* 
Bastiaan Collete
Niek van Venrooij
Gerard van der Velden (Saurus)
Jort van Gennep (Nereus)
stuur Jasmijn Linssen (Saurus)

13:15

LDG 4*
Merel Delianna Kok
Nan Prins (Amstel)
Emma Huijben 
Aurianne Puts
stuur Sietske van Sloten 
coach Ramon Vogelzang

15:45

HG 4+ 
Jordy van der Meyde 
Frederik Tijssen
Benjamin Koet 
Jord Schaap 
stuur Sophie Buys
coach Rick van den Herik 

15:45

HG 4+
Jurgen Toennaer
Christiaan Tuijl (Amstel)
Tijl Rombout
Dries Beer
stuur Veerle Walrave
coach Rick van den Herik 

15:45

LHG 4+ 
Marc Poliacu-ProsŽe
Lars Pals
Nathan Remijnse
Floris Taminiau
stuur Caitlin Smith
coach Martijn Koopman

15:45

HV 4* 
Albert Knop (Aeneas)
Roelof Kleppe (Beatrix)
Roelof Kleppe (Beatrix)
Martin Dijk (Aeneas)
stuur Johanna d'Aumerie

 

Categorie: