Voorbeschouwing Novembervieren

3 november 2017 - door TomSchuit - 0 reacties

Aanstaande zondag is de Novembervieren en dit weekend is het derde weekend dat er wedstrijdploegen van Okeanos in actie komen. Tot nog toe is het eerste blik uitgebleven en we worden dorstig. Eén van de boegbeelden van de vereniging, Roel Braas, zal aan de start verschijnen en dat is een mooie gelegenheid voor een anekdote over het begin van zijn roeicarrière.

“Drie weken voor de Novembervieren stond Roel Braas op de voor het eerst bij de Okeanos loodsen aan de bosbaan. Hij wilde graag roeien. Zo geschiedde het dat hij met Jeroen Kraak, Jurgen Runge, Boris Le Feber en Michiel Maas in een 4+ ging trainen na drie weken voor het eerst aan de start van een langebaanwedstrijd verscheen. Start ging goed en zonder een snoek te slaan ging de 4+ de baan over. De overlevering laat ons weten dat Roel halverwege nog geroepen heeft: “Hoe ver is het nog?”. De ploeg werd tweede van de 32 en de hele ploeg was teleurgesteld, maar Roel vond dat Okeanos zilver had gewonnen en wist zijn sponsor zover te krijgen om een bonus te geven voor deze prestatie. De hele ploeg werd daarna getooid in gesponsorde zilveren trainingspakken.”

Dit jaar gaan Roel, Bastiaan, Daan en Olav voor een verbetering van de prestatie uit 2006 en voor de eerste plaats in het Elite dubbelvier veld! Niet alleen de Elite dubbelvier zal in actie komen, maar alle wedstrijdploegen van Okeanos. De MGD de dames van project 2020 starten met drie ploegen achter elkaar in het DG4+-veld. De MGLD starten in een combinatie met Aegir in het LDG4+-veld. De MGH doen met een ploeg in het B4+ en het G4+-veld voor het eerst dit seizoen mee aan een langebaanwedstrijd.  Tot slot starten ook Jurgen, Niek, Mathijs en Christiaan in het G4*-veld. Hoewel deze ploeg nog op zoek is naar een stuur, omdat Rianne een reis naar Rome heeft gewonnen en haar koffers heeft gepakt, zijn ze wel gebrand om het veld aan te vegen.

Vanuit de competitietak van de vereniging starten ook twee ploegen. Twee dames ploegen zullen starten, de Club4* in natuurlijk het dubbelvierenveld en Win & Tonic in het 4+-veld. Competitievelden zijn erg onvoorspelbaar, doordat deelnemers vaak wisselen. De ploegen hebben wel veel ervaring en wellicht zit er wel een verassing in bij deze velden!

Alle ploegen starten in drie blokken, blok 1 is om 10:30, blok 2 is om 13:15 en blok 3 is om 16:00. Kom allemaal meefietsen en schreeuw onze ploegen naar de overwinning!

Categorie: