Voorbeschouwing NKIR

8 december 2017 - door TomSchuit - 1 reactie

Zaterdag zijn de Nederlandse Kampioenschappen Indoorroeien in de Sporthallen Zuid! Kom met grote getalen onze atleten moed in schreeuwen en schat wat de gemiddelde tijd van EJZ zal zijn. Zoals altijd wordt er weer een groot evenement van gemaakt en kan iedereen meekijken op het scherm. Bovendien kan je de wedstrijd ook thuis volgen met de livestream. Voor alle deelnemers is er gratis gekoelde sportdrank geregeld op de tribune, gesponsord door Albert Heijn Gelderlandplein.

Damesch club 8+

Rubin Verduin bijt voor Okeanos het spits af dit jaar en zal als eerste starten in het Damesch Clubveld om 08:45 uur. Vervolgens zullen in de heat daarna de rest van de clubdamesch volgen. Leuk dat zij meedoen en dapper ook, want dit jaar roeien de clubvelden niet 1 maar 2 kilometer.

Heeren Top c4+

Na de dames, zullen de heren de tijd van hun leven hebben in de arena van de Sporthallen Zuid. “Dat is wel echt ballen hoor, dat ze dat doen” aldus de Praeses.

MGLD

Aurianne en Suzanne zullen samen om 10:00 uur starten in het LDG-veld. Waar Aurianne op de OEK al heeft laten zien dat ze ten opzichte van vorig jaar een grote stap heeft gemaakt, is dit de kans voor Suzanne om een persoonlijk record te trappen. De tijd van Aurianne staat nu op scherp, maar wellicht zit nu een verbetering er ook in!

MGD

De middengroep damesch hebben op de OEK laten zien dat ze in de breedte een sterke ploeg zijn. Met ook op het water overtuigende resultaten geeft dit een positieve blik op het komende seizoen. Jonna Otten liet op de OEK de snelste tijd zien. Wat zou er mogelijk zijn in het DG-veld dat al deze damesch gaan starten.

MG en OJ

Dries, Jord, Jaap, Chris en Frederik starten als tweedejaars in het (L)G-veld. Op de OEK kwamen uit deze groep wisselende resultaten. Het doel van deze jongens is om op de NKIR een verbetering te laten zien. In dit veld starten zij onder andere tegen Mathijs Oggel en Niek van Venrooij. Voor hen is dit een mooie gelegenheid om hoge ogen te gooien naar de rest van Nederland. Olav Molenaar start namens Okeanos in het J18-veld. Een mooie gelegenheid om aan de junioren in Nederland te laten zien dat wij Okeanos ten volle uitdragen! Menno en Govert zullen in LSB-veld starten. De resultaten op de OEK waren 2ejaars waardig, maar waarschijnlijk zit een verbetering van deze tijden er wel in. In het Eliteveld starten Bastiaan en Daan! Het doel van deze heren is een tijd onder de zes minuten neer te zetten. Heel spannend hoe zij zich kunnen positioneren ten opzichte van de rest van de Nederlandse eliteroeiers.

Eerstejaarsploegen

Met trots zijn afgelopen donderdagavond de eerstejaarsploegen aan u gepresenteerd. Zaterdag zullen zij voor het eerst in het eerstejaarsveld in actie komen. Op de OEK lieten vooral de lichte ploegen veelbelovende resultaten zien, maar ook de zware ploegen voeren sterke tijden! Wat zal de tijd van EJZ worden? Reageer voor de start om 15:30 en geef aan wat jij denkt dat de tijd wordt. Degene die er het dichtst bij zit, krijgt aanstaande donderdag een fles Prosecco van mejuffrouw de quaestor.

Categorie: