Voorbeschouwing Knorrensteijn Memorial Regatta

5 oktober 2017 - door IrisKoekkoek - 0 reacties

Aankomende zaterdag zal de tweede wedstrijd van de Najaarsbokaal plaatsvinden, de Knorrensteijn Memorial Regatta te Enschede. Voor alle Okeanos-ploegen is dit zelfs de eerste wedstrijd van deze herfst! In een 4400 meter lange achtervolgingsrace met keerboei zal er gestreden worden om de winst. 3 van de 4 startende ploegen zullen deze wedstrijd voor de eerste keer laten zien wat zij waard zijn in een gladde boot!

De eerste ploeg die zal starten op de Knorrensteijn Memorial Regatta is de Damesch Club4*. Deze damesch hebben afgelopen voorjaar gestreden om de Clubquadrupple-bokaal en hebben een keurige 4e plek behaald binnen deze bokaal! Zaterdag zullen de damesch van de Club4* het opnemen tegen 4 andere ploegen op de Drienerloose wateren. Van deze 4 ploegen is er echter maar één die ook in de lente de Clubquadrupple-bokaal heeft gestart en deze ploeg is altijd verslagen door onze damesch. Ook stelt het uitslagensysteem van de KNRB dat er vrijwel geen roeiers te vinden zijn met wedstrijdervaring binnen de overige ploegen, dus dit biedt zeker kansen voor deze damesch.

Een blok later zullen de damesch van 5 in a Row en Win & Tonic 2.0 in het D4+-veld 10 ploegen moeten verslaan om er met de winst vandoor te gaan. Deze twee damesch-ploegen hebben zich binnen de NOOC-bokaal afgelopen lente bewezen als de twee beste ploegen in het DonervarenC4+-veld. De stap naar de gladde 4+ was dan ook snel gemaakt. Wat betreft de overige startende ploegen zijn grote verschillen te vinden binnen dit veld, van damesch uit EJD ’15 tot beginnende gladde roeiers. De meiden zullen dus hard moeten knokken, maar ik heb veel vertrouwen in mooie resultaten dit weekend!

Als laatst starten de heeren van Remigandum Cartellum. De meeste heeren zijn afkomstig uit de HtopC4+ ’17, waarmee zij zeer goed gepresteerd hebben binnen de NOOC-bokaal. Voor de najaarsbokaal hebben ze ook één oud-wedstrijdroeier weten te strikken, dus aan ervaring geen gebrek. Dit weekend zullen ze voor het eerst bewijzen of ze het gladde roeien al onder de knie hebben en het opnemen tegen 16 andere ploegen in het H4+-veld. Voor dit veld geldt in principe hetzelfde als voor het D4+-veld; er zijn roeiers te vinden uit EJ ’14 maar ook beginnende gladde roeiers, dus dit weekend zal veel uitwijzen over hoe deze heeren erin staan!

 

Categorie: