Voorbeschouwing Internationale Hügelregatta

11 mei 2018 - door Wedstrijdcommissie - 0 reacties

Terwijl het grootste deel van onze wedstrijdtak dit weekend gewoon zal trainen op de Bosbaan reizen de dames van Project 2020 en Bastiaan Collette af naar Essen om te starten tijdens de Internationale Hügelregatta. Benita de Man heeft een voorbeschouwing geschreven naar aanleiding van dit Duitse avontuur! 

 

Es ist Zeit für die Achter

We mogen, eindelijk! Het Project is gestart om hard te roeien in de Acht, maar helaas hebben we hierin dit seizoen nog geen wedstrijden in gestart op de Heineken na. Jammer genoeg leggen niet zo veel verenigingen een vrouwen acht op het water om nog te knallen aan het einde van een wedstrijddag. Tof dat de mannen dit wel vaak doen! Hierdoor kon er geen DE8+ veld worden gestart op de Hollandia en de Damen. Dat het zo zou lopen werd al verwacht en daarom zijn er plannen gemaakt om dit weekend te starten in Essen.
Daar wordt dit jaar de 100e editie van de Internationale Hügelregatta gehouden op de Baldeneysee. Waar ook deze wedstrijd vorig jaar geen 8+ veld had, zullen wij zaterdag en zondag aan de start liggen met genoeg tegenstand om ons heen! 

We trainen wekelijks minimaal 1 á 2 keer in de acht, maar om wedstrijdritme op te doen en in de buurt te komen qua gevoel, snelheid en voor de afwisseling zijn we daarnaast in de vier zonder gestapt. Gelukkig weten we nu allemaal weer even wat een 2K roeien is!

De trainingen gaan lekker, targettijden worden aangetikt, wij gaan laten zien hoe we er voor staan. We hebben er in ieder geval zin in om met z'n negenen te knallen! We hebben lang genoeg gewacht...
We starten zaterdag (15.55u) en zondag (15.15u) direct finale.

We starten in zwart/blauw, maar rood boven groen zit zeker in ons hart.

Mocht je ons willen zien peddelen, er is een livestream: https://www.errv.com/huegelregatta-live-stream

Wij zijn onderweg naar Deutschland, Tschüß!
Liefs, de meiden van 2020

 

Bastiaan Collette zal ook starten in combi met Skøll (Guillaume Kroemenhoek, Lennart van Lierop en Job Huigsloot) op zaterdag 16:00, zondag 10:00 en zondag 16:00 in het veld M4x.  

 

Foto: Project 2020 tijdens de in HOCR Boston. ©Gerben Rink

 

 

Categorie: