Voorbeschouwing HR4K 2018

8 maart 2018 - door TomSchuit - 0 reacties

Ondanks al het ijs is het code groen en staat komend weekend in het teken van rood-boven-groene reclame op de Amstel. De leverancier van ons goudgele genot en de ploegen van Okeanos zullen vertegenwoordigd zijn op de Heineken Roeivierkamp. Deze wedstrijd wordt gevaren over 250, 750, 2500 en 5000 meter. In een klassement wordt tussentijds de stand van de velden bijgehouden en op zondagavond worden de prijzen uitgereikt. Bijgevoegd vinden jullie het tijdschema van de wedstrijd!

De Heineken Roeivierkamp onderscheidt zich door de traditionele aspecten van de wedstrijd. Zo krijgt iedere deelnemer een Heineken bierglas dat door velen gespaard wordt en is het ieder jaar genieten van de Razende Reporters die verslag doen via radio Roeivierkamp (http://roeivierkamp.com/radio-h4k/). Het is tevens de enige wedstrijd in het seizoen die bestaat uit een klassement met meerdere afstanden. Om deze wedstrijd te winnen, wordt van een ploeg gevraagd goed en constant te presteren. Hierbij valt de meeste winst te behalen in de korte afstanden; als je wil winnen, kan je je daar geen fouten permitteren.

Zaterdag zullen de ploegen in 5 blokken starten en eerst 2500 meter varen, met daaropvolgend de 250 meter. In het 1ste blok start de damesch club8+ en in blok 2 de bedrijfsploegen, Accenture en KPMG, en de heeren club8+. Voor de club8+'en is een zware selectie geweest en het niveau van deze ploegen is hoog. Zeker de heeren club8+ steekt dit niet onder stoelen of banken. Dit weekend zullen we zien wat deze ploegen op het water kunnen doen. Accenture traint al maanden onder goede begeleiding van coach en stuur en is van plan dit op het water te laten gelden. KPMG is na een transfer vanaf een andere vereniging een nieuwe bedrijfsploeg van Okeanos met in de ploeg bekwame oud-wedstrijdroeiers. Zal één van deze ploegen er met de eer vandoor gaan?

In blok 3 starten alleen veteranen en in blok 4 zullen pas weer de volgende Okeanos ploegen zich aan de start begeven. In dit blok starten alle damesvelden. De EJLD zullen door onvoorziene omstandigheden starten in een combinatie met Skadi en Gyas. De ploeg is natuurlijk niet 100% op elkaar ingespeeld, maar wellicht kunnen ze toch voor een verassing zorgen! Daarna starten de MGLD in een combinatie met Skoll. Ze hebben de beschikking over een gloednieuwe boot en met een ervaren stuur als Rianne kunnen ze met vertrouwen aan de start verschijnen. Ae-Ri stuurt een internationale combinatie in het damesch elite 4*-veld met onder andere Lisa Scheenaard in de ploeg. Tot nog toe is niet bekend of er andere internationale ploegen deelnemen, maar deze ploeg maakt zeker kans op de eindoverwinning! De EJD zullen daarna in de 8+ over de start komen. Na het trainingskamp in Sevilla zijn ze gebrand om hun prestatie van de Winterwedstrijden te verbeteren en de eerste punten van het klassement te grijpen. MGD hebben in het najaar laten zien dat ze als tweedejaars zeker de aansluiting hebben gevonden bij de middengroepen van andere verenigingen. Kunnen zij in de 8+ ook de toon zetten in het 2de divisie veld? In het 1ste divisie starten Jocelyn en Hermijntje in een combinatie met Triton. Dit is zeker een goede ploeg, zullen ze ook in de top meedoen? Ook de meiden van Project 2020 starten in dit veld. Kan één van de twee een gooi naar de eindzege doen, of zal Nereus er met de zege vandoor gaan?

In blok 5 starten onze heerenploegen. EJL bijt het spits af en naar eigen zeggen heeft de ploeg grote stappen gemaakt in Sevilla. Het eerste punt is behaald op de winterwedstrijden met een 9e positie. Maar zoals de oude garde weet, één punt is geen punt. Lukt het de ploeg om komend weekend de top 6 van het klassement te bestormen? Na de eerstejaars volgen Mathijs Oggel en Boris Wolbink, beide in een eigen combinatie, in de lichte heeren 2de divisie. In de 2de divisie van de zware heren ligt een voltallige ploeg van Okeanos, gevormd door een tijdelijke fusie van EJZ en MGH. Afgelopen week is er samen getraind en wie weet kan deze ploeg voorin meevaren! In dit veld zal ook Niek van Venrooij in een combinatie met Vidar starten. Na het trainingskamp in Sevilla heeft Niek een speciale band opgebouwd met Dogus Koker. Wordt deze formule een succesverhaal voor het komende seizoen?

Op zondag zullen alle velden, op de bedrijfsploegen na, weer in de ochtend voor de 5000 meter oproeien richting de “grote bocht”. Hierbij zullen van de club8+'en alleen de beste 15 ploegen aan de start mogen verschijnen. In de middag starten alleen de wedstrijdploegen ook de 750, die gevaren wordt tussen Nereus en De Hoop. Kom met zijn allen kijken, aanmoedigen en (hopelijk) onze ploegen eer bewijzen bij de prijsuitrijking!

Foto: Middengroeplicht 2014 die tweede werd op de Heineken Roeivierkamp met van boeg naar stuur: Gert-Jan Oostenrijk, Joran Roor, Tom Schuit, Niels le Cointe, Thomas van der Wardt, Tim Kok, Thijs Schouten, Willem Wijgergangs en Evelien Vos.

Categorie: