Voorbeschouwing Hollandia/NK klein

20 april 2018 - door TomSchuit - 0 reacties

We zijn er aan begonnen, het tweekilometerseizoen! Met twee weken terug het daverende succes op de Varsity en afgelopen week Ghent en de Skollcup, staan nu de NK-klein en de Hollandia voor de deur. De Nederlandse Kampioenschappen voor kleine nummers worden gevaren in de 2- en in de skiff. Hiervoor worden vrijdag de time-trials gevaren en op zaterdag en zondag herkansingen of kwartfinales, halve finales en finales. Op de NK is Okeanos door de volgende ploegen vertegenwoordigd:

  • Mechiel Versluis en Niek van Venrooij starten de NK in de zware skiff
  • Mathijs Oggel en Boris Wolbink starten in de lichte skiff
  • Jocelyn Spruit start in de damesskiff
  • Bastiaan Collette start in een combinatie met Jort van Nereus in de zware 2-
  • Hermijntje Drenth start in een combinatie met Lisanne van Skadi in de zware dames 2-
  • Tinka Offereins en Marleen Verburgh starten namens project2020 ook het zware dames 2- veld
  • Renske Hasselerharm en Sarah Grijns starten in de dames SB 2- (onder 23)

Winnen in een NK-veld zou heel bijzonder zijn voor alle ploegen die aan de start verschijnen. Bovendien heeft de prestatie op deze wedstrijd vaak veel invloed op de rest van het seizoen; welke combinaties worden gemaakt, wordt je door de bond gevraagd voor een uitzending, mag je meetrainen in een bondsploeg. Vaak legt dit veel druk op de roeiers en het is de vraag wie hier het beste mee om kan gaan. Voor Okeanos beloofd dit weer een geweldig evenement te worden op ons geweldige roeiwater, de bosbaan.

Buiten de kleine nummers, wordt ook nog gestart door de eerstejaarsploegen. Zij starten op zaterdag een klassementswedstrijd tegen alle andere eerstejaars. Hierbij worden punten verdeeld over de top tien. De stand van het klassement kan je volgen op het ploegenbord op Villa Erevlot. In de ochtend wordt hiervoor een voorwedstrijd gevaren en in de middag de finale. Op zondag starten de ploegen in het beginner-veld. Hier telt alleen het als eerste over de streep komen om als eerstvolgende beginner af te worden.

Ook zijn er ploegen die het development-veld starten namens Okeanos. Dit veld wordt ook gevaren op de zaterdag en de ploegen starten dan een ander nummer op zondag. Voor beiden geldt ook dat in de ochtend de voorwedstrijd wordt gevaren en afhankelijk daarvan in de middag een finale. Jurgen Toennaer start alleen in de beginner-skiff op zondag.

Dit weekend dus genoeg reden, buiten het extreem mooie weer, om weer eens te komen vertoeven langs onze mooie bosbaan. Vrijdag zijn we tot 20:30, zaterdag en zondag natuurlijk sowieso van 07:00 tot 19:00 en zondag kan het eventueel iets uitlopen. Juich de ploegen toe en zing het lied mee met de P!

Foto: Erelid Roel Braas wint in een combinatie met Ruben Knab van Nereus het NK 2017 in de zware 2- in een tijd van 06:29,62!

Categorie: