Voorbeschouwing Hel van het Noorden

23 november 2018 - door Wedstrijdcommissie - 0 reacties

Aankomende zondag zal de Hel van het Noorden weer plaatsvinden. 17 Okeaniden zullen afreizen naar het verre noorden om daar een helse tocht af te leggen in de skiff en tweezonder. Een daarvan is Lonneke Bos. In het onderstaande stuk zal ze haar ervaring delen en zondag kan je haar volgen langs het Eemskanaal, via de insta story of op Time-Team!

Het is buiten lekker koud, de lucht is grijs en de wind waait met een hoge snelheid over land en water: perfect weer om aankomende zondag met een dekentje en een kopje thee op de bank te zitten. Toch zijn er meer dan 300 ploegen gek genoeg om deze zondag aan een van de meest beruchte wedstrijden van het jaar mee te doen, namelijk de Hel van het Noorden. De wedstrijd doet zijn naam eer aan, het is namelijk werkelijk een helse tocht. Om te beginnen mag je in je skiffje of twee-zonder beginnen met 10 kilometer oproeien op het Eemskanaal in Groningen. Daar vind je vervolgens de start van de 6 km lange wedstrijd. En als je denkt dat je daar eindelijk klaar mee bent, mag je ook nog eens 4 km terugroeien naar de roeivereniging van Aegir, die deze wedstrijd elk jaar weer organiseert.

Vorig jaar deed ik deze wedstrijd mee in de skiff. Het was toen een editie als vanouds met hagel, regen en de harde wind tegen. Aangezien ik het nogal ongezellig vond om in mijn eentje zo’n eind roeien besloot ik dit jaar om gezellig samen met Anne Vrieler aan deze wedstrijd mee te doen. Gedeelde smart is halve smart! Om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op deze wedstrijd hebben we de afgelopen weken zoveel mogelijk kilometers gemaakt. We hebben bijvoorbeeld ook meegedaan aan de Tromp Boatraces om de nodige wedstrijdervaring met zijn tweeën op te doen. Ondanks de vele trainingen hebben we door wat blessures helaas niet de voorbereiding gehad zoals gepland. Daarom gaan we aankomende zondag gewoon starten en zien we wel waar het schip strandt (ha ha). Van zo’n stuk roeien is vast een hoop te leren en daar ligt onze focus, zodat we hier de rest van het seizoen profijt van hebben.

Volg onze Okeaniden via de onderstaande link op time team:
https://regatta.time-team.nl/hel/2018/draw/c69.php

Foto: Lonneke Bos en Anne Vrieler (b) tijdens de Tromp Boat races 2018. © René Bos

H2-

Jordy van der Meyde
Frederik Tijsen

Dries Beer
Tijl Rombout

LDSB 1x

Aurianne Puts

LH 1x

Boris Wolbink

LHSB 1x

Govert Dwarshuis

J18 1x

Nathan Remijnse

D 2-

Rosemarijn Pruijs
Lidewij Kosters

Tinka Offereins
Miriam Visser (Nereus)

Hermijntje Drenth
Willeke Vossen (Triton)

Anna de Boer (Willem III)
Benita de Man

DSB 2-

Lonneke Bos
Anne Vrieler

Renske Hasselerharm
Sarah Grijns

 

Categorie: