Voorbeschouwing Hel van het Noorden

24 november 2017 - door TomSchuit - 0 reacties

Waarde leden,

Komend weekend staat de Hel van het Noorden op de roeikalender. Hoewel deze wedstrijd bijna vaker afgelast wordt i.v.m. erbarmelijke weeromstandigheden (vorst/harde wind), wordt deze klassieker nog ieder jaar georganiseerd in het hoge Noorden. Hier wordt 10 kilometer geroeid naar de start, is de wedstrijd zelf 6 kilometer jang en wordt daarna nog 4 kilometer uitgeroeid. Dit jaar zullen 11 van onze wedstrijdroeiers starten, verdeeld over twee blokken.

In het eerste blok zal Olav Molenaar met een nieuwe combinatie met Steven Coevert van Proteus starten in het HSB2- veld. De twee trainen pas kort met elkaar, maar beide roeiers hebben laten zien dat ze een boot hard kunnen laten varen. Lukt het al om dit samen te doen op deze wedstrijd? Ook starten in het eerste blok de tweedejaarsroeiers in de twee: Dries Beer, Jord Schaap, Menno Vroegindeweij, Frederik Tijssen, Chris van Ham en Govert Dwarshuis. Zij zijn de enige tweedejaars van Okeanos die het dit jaar aandurven om in Groningen aan de start te verschijnen. Hun doel is vooral om een strakke race neer te zetten en een stijgende lijn te laten zien. Tot nu toe zijn de prestaties wisselend en wellicht zorgen ze voor een verrassing.

In het tweede blok zullen de skiffeurs starten: Niek van Venrooij, Daan Horenberg en Mathijs Oggel en zal Hermijntje Drenth in een combinatie starten met Willeke Vossen van Triton. Hermijntje was de afegelopen weekenden meerdere keren per dag met Willeke in de twee op de bosbaan te zien. Sinds enige tijd roeien zij in de Partizanen. Voor Niek, Daan en Mathijs geldt dat zij het hele najaar al de focus op de skiff hebben. Met positief verassende prestaties op de Tromp Boat Race is de vraag of zij deze lijn door kunnen zetten de winter in.

Hoewel deze wedstrijd voor onze toeschouwers willicht minder makkelijk te berijken is om aan de kant onze roeiers aan te moedigen, is het des te lekkerder om thuis met een warme chocomel de livestream in de gaten te houden, zodat je de prestaties van onze roeiers kan volgen. Kijk voor de livestream op time-team: http://regatta.time-team.nl/hel/2017/tracker.php 

* De foto bij dit bericht is van WIllem Jan de Graaf, die in 2005 de Hel van het Noorden voor Okeanos startte.

Categorie: