Voorbeschouwing Head of the River

15 maart 2019 - door Wedstrijdcommissie - 0 reacties

Onze oude wedcom (van Essen'17) Merel Kok heeft weer een oud tintje gegeven aan de voorbeschouwing van de Head of the River. Zelfs onze olympische roeier Mechiel Versluis komt er in voor?! 

 

Ondanks het nog een grote vraag is of de Head dit weekend doorgaat zijn er weer flink wat Okeanos ploegen die zich voorbereiden op de langste wedstrijd van het seizoen; de Head of the River. Een roeiwedstrijd over 8 kilometer (7,5km voor de ploegen met een goed stuurtje aan boord!) op de Amstel. Twee jaar geleden mocht ik als wedstrijdcommissaris trots meefietsen om alle Okeanos ploegen naar de overwinning toe te schreeuwen. Er was dat jaar een ploeg die deze mooie wedstrijd wist te winnen. De eerstejaars Damesch 2017 (met op slag onze MatCom Diana Spijkerman en aan het roer onze Praeses Veerle Walrave) wisten met een tijd van 28 minuten en 15 seconde hun eerste klassementsoverwinning mee naar huis te nemen. Na deze eerste overwinning zouden er nog vele volgen. Deze eerstejaars Damesch ploeg wist ook op de Heineken de 2500m te winnen, zou dit een voorbode zijn voor de eerstejaars Damesch van dit jaar? Zowel de vier als de acht zullen dit weekend strijden voor de maximale punten in het klassement.

Ook Eerstejaars Zwaar heeft de afgelopen wedstrijden laten zien dat ze in de top van het veld kunnen meedraaien. Met de ervaring van Annemarijn durf ik te garanderen dat ze geen meter te veel zullen roeien en er absoluut alles aan gaan doen om er dit keer met de winst vandoor te gaan. Ikzelf heb de Head ook al heel wat keren gestart maar meestal liet ik andere het werk doen. Dit jaar zal ik toch echt zelf die 8km moeten roeien samen met de rest van mijn ploeg maar ik heb ontzettend veel zin in. Nu hoor ik jullie denken; acht kilometer, dat is veel te veel voor competitieroeiers, maar niks is minder waar. Ook de beide clubachten zullen de strijd aan gaan om de snelste ploeg op de Amstel te zijn. Nu maar hopen dat de wedstrijd doorgaat.

Dan is er nog één hele bijzondere ploeg dit weekend aan de start, de Holland acht met onze Mechiel Versluis. Na weken van trainingskampen in het buitenland is drie weken geleden de selectie van de Holland acht bekend gemaakt en gaan ze dit weekend van start om te kijken hoe ze ervoor staan. Wie wil er nou een ploeg zien die echt als een speer over het water en door de bochten gaat? Deze wedstrijd beloofd hét spektakel van het weekend te worden en die wil je toch niet missen? Kom dus allemaal dit weekend meefietsen om onze ploegen naar hun overwinningen te schreeuwen! 

Zaterdag
13:15 EJLD & HCl8
16:00 EJD8 & EJD4

Zondag
10:45 DCl8
14:00 EJZ & de Holland acht

Foto: EJD op de Head of the River - maart 2017

Categorie: