Voorbeschouwing Asopos Najaarswedstrijden

20 oktober 2017 - door TomSchuit - 0 reacties

Komend weekend wordt het gekste roei evenement van het jaar georganiseerd. Een tweekilometerwedstrijd in het langebaanseizoen dat vorig jaar nog het Nederlands Kampioenschap in grote nummers was. Het hoofdnummer is de onervaren C4+, waar alle net beginnende roeiers in de studentenroeiwereld elkaar zullen treffen. Oftewel chaos alom in de oproeibaan en overspannen kamprechters die nu het seizoen al beu zijn door onervaren stuurtjes en meervoudig vals startende ploegen.

De winnende intro’s op de onderlinge wedstrijden van vorige week zullen onze eer hoog houden in de onervaren competitienummers. De snelste damesch, Damesch 6 (Okeanos 3), zullen met hun aangeleerde basistechniek in uitstekend ritme de voorwedstrijd starten. Deze is hun aangeleerd door een zeer ervaren coachteam en tijdens een training van een prominente gastcoach. Elke ronde die ze verder komen zullen ze meer bij elkaar komen en een snellere tijd neerzetten. Wie weet wat dit aan het einde van de dag zal brengen? De snelste Heeren, Heeren 1 (Okeanos 1), zullen met de tijd die zij geroeid hebben tijdens de onderlinge met een verrassende voorsprong hun voorwedstrijd winnen. Je weet echter nooit hoe goed de tegenstand in de latere rondes zal zijn. Wie weet halen deze Heeren wel weer een keertje de finale namens Okeanos.

Ook zullen komend weekend ploegen in het eerstejaarsveld starten. Okeanos wordt hierbij vertegenwoordigd door een tweetal ploegen, Lichte Damesch 4* en Heeren8+. Met de ET wedcom in de ploeg zullen de Damesch goed voorbereid aan de start verschijnen. De Heeren hebben het vermogen om een mooie tijd neer te gaan zetten in de 8+. Zullen ze ook de techniek hebben die nodig is om botten te breken in de finale?

Wat komend weekend nogal typeert, is dat er ook nummers worden uitgeschreven voor wedstrijdroeiers. Zo zullen de tweedejaars Heeren uit de middengroep starten in het E4-, G2- en LG2- veld. Voor hen is dit een klasserende wedstrijd. Wanneer ze winnen, zullen zij hun beginnerstatus inruilen voor een gevorderde status. Blikkenborrel?

Ook zullen de middengroep Lichte Damesch voor het eerst dit seizoen aan de start verschijnen. Doordat anderen in hun veld iets te veel genoten hebben van de zomer, waren er helaas niet genoeg inschrijvingen voor het LDG2X veld. In plaats hiervan liggen nu drie “lichte” Damesch naast elkaar aan de start in het zware veld. Dit veld lijkt mogelijkheden te bieden voor een spannende wedstrijd.

Categorie: