Voorbeschouwing Argo Najaars Slotwedstrijden

9 november 2017 - door IrisKoekkoek - 0 reacties

Aankomend weekend is het alweer tijd voor de laatste wedstrijd binnen de najaarsbokaal, snikkk. De drie ploegen zullen afreizen naar Wageningen voor de Argo Najaars Slotwedstrijden. De wedstrijd vindt dit jaar voor het eerst plaats op 2 dagen in plaats van 1. Naar mijn idee een verstandige keuze geweest, aangezien de wedstrijd afgelopen jaren altijd uitliep door mist of kou en een wat ruimer schema is dan nooit verkeerd. De wedstrijd bestaat uit 2 keer een 1K, één ’s ochtens en één ‘s middags. Maar deze 1K is niet zomaar een 1K. Hij bestaat namelijk uit een korte 250 meter sprint naar een keerboei, waarna er daarna nog 750 meter terug geroeid moet worden.

Op zaterdag zullen de Heeren van Remigandum Cartellum aantreden. Op dit moment staan ‘De drie mooiste jongens van Enschede en een iets minder mooie’ van Euros onbezorgt bovenaan in de Najaarsbokaal. Deze heeren, die alleen geen taart mee naar huis namen op de Theta Herfstregatta, zullen er dit weekend ook weer voor gaan. Ook drie Laga-ploegen, nog een ploeg van Euros en een ploeg van Proteus zullen het de Heeren lastig gaan maken een taart mee naar Amsterdam te nemen. Desalniettemin, zullen onze Heeren de eer van Okeanos hoog houden en er alles aan doen om de andere ploegen voor te blijven.

Op zondag zijn de Damesch van Win & Tonic en 5 in a Row aan de beurt. De strijd bovenin het klassement, waar Win & Tonic zich bevindt, werd mooi op de facebook van de Najaarsbokaal beschreven: ‘In het D4+ veld is er een spannende strijd gaande tussen de boten van Laga, Saurus en Okeanos. Met nog maar één wedstrijd te gaan is het gat maar vier punten tussen de koploper, Saurus, en de nummer vier Okeanos. Op de Argo zal de onderlinge winnaar zeer goede zaken doen voor het klassement’. Het zal spannend blijven binnen dit veld aankomend weekend. Één Damesch-ploeg van Laga is al twee keer gepakt door de Damesch van Win & Tonic. De strijd om de eerste plek ging tot nu toe altijd tussen de damesch van Saurus en de andere Laga ploeg. Echter, een race met keerboei is altijd spannend, er kan veel tijd verloren of gewonnen worden bij een keerboei. We zullen dus in spanning afwachten hoe de stand zich aankomend weekend zal ontwikkelen.

De damesch van 5 in a Row staan op dit moment 7e in de Najaarsbokaal. Één ploeg van Argo heeft op dit moment net zoveel punten als onze damesch. Ook staat er nog een Argo-ploeg één puntje onder deze twee ploegen. Ook deze drie ploegen zullen dus met elkaar de strijd aangaan om zo hoog mogelijk in de Najaarsbokaal te eindigen.

Categorie: