Voorbeschouwing ARB

14 juni 2018 - door Wedstrijdcommissie - 0 reacties

Aankomende weekend zal eindelijk weer de bosbaan overgenomen worden door de wedstrijdroeiers tijdens de ARB. Renske Hasselerharm en Sarah Grijns hebben hun voorbereiding voor de ARB uitgeschreven in het onderstaande stukje:

 

Dit seizoen heeft al behoorlijk wat hoogtepunten achter de rug en hoewel de weken tot de uittrainingsweek door sommigen al heimelijk worden afgeteld, mogen we aankomend weekend weer los op onze eigen Bosbaan! Eindelijk weer een normale wedstrijd met ballenlijntjes, rechtdoor oproeien en het allerleukste publiek aan de kant natuurlijk!

 

Voor wie ons niet kent; wij, Sarah en Renske, zijn de tweede boot die de MGD vormen en roeien nu sinds de Heineken samen in de tweezonder. In eerste instantie gingen we er met een (on)gezonde dosis scepsis en ongeloof in, maar ondertussen is gebleken dat we best goed meekomen in zowel het gevorderde- als eliteveld. Doordat we geen klassement starten, wat eigenlijk gebruikelijk is voor tweedejaars ploegen, is het elk weekend weer afwachten hoe de tegenstand is. Zo zullen we aankomend weekend onder andere Indonesische bondsroeisters, veel ouderejaars en een twee met Tinka en Lonneke (die uitkomen voor SilVia) treffen. (Als iemand omkoopsuggesties heeft voor laatstgenoemden, horen we het graag!) We hebben geen idee hoe we hier bij gaan liggen. Hoe we daarmee omgaan? Kapot hard starten en zo lang mogelijk aanhaken! Altijd leuk om als tweedejaars zoveel mogelijk ouderejaars het vuur aan de schenen te leggen!

 

Als alles goed gaat, mogen we dit weekend 8x starten! Op vrijdag vindt namelijk de Argo Sprint plaats op de Bosbaan. Iets wat gegarandeerd interessant gaat worden omdat onze start niet altijd even goed is, maar de eerste 300m in een 500m sprint toch wel een behoorlijk significant onderdeel is. Voor ons is het dus vooral een goede laatste repetitie om in de wedstrijdfocus voor het opvolgende weekend te komen.

Op zaterdag starten we in het DG2- veld en op zondag starten we (hopelijk) nog vier keer weg; in het DE2-veld en in combinatie met de 4- en Jocelyn in het DE8+veld.

 

Wij kijken er in ieder geval naar uit om weer in de acht te knallen, omdat we er nu na 3 maanden in de 2- zeker wel achter zijn dat een 2km (lees: 2km-marteling) toch net een stukje langer duurt als je maar twee riemen hebt… 

Hier een link naar de startijden van onze okeaniden bij de Argo Sprint:

https://regatta.time-team.nl/argosprint/2018/draw/c69.php

En hier een linkje naar de startijden voor de ARB:

https://regatta.time-team.nl/arb/2018/draw/c69.php

Foto: Renske Hasselerharm en Sarah Grijns in de 2- tijdens het trainingskamp in Banyoles afgelopen februari.

 

Categorie: