Vogalonga 2010

27 mei 2010 - door Marthe - 0 reacties

Afgelopen weekend is er door Okeanos voor de eerste keer de Vogalonga gevaren. Deze 32 kilometer lange tocht ging gepaard met een mooi lang weekend in de Italiaanse zon.

De reis begon al op donderdag waar alle Okeaniden zich op het station verzamelden om eerst af te reizen naar onze vrienden uit Tilburg om vanaf daar 18 uur in de bus plaats te nemen. Hier bleek al snel dat Vidar er een gezellige reis van ging maken, want het bier vloeide al rijkelijk voordat we de Nederlandse grens gepasseerd waren.

Na een lange tocht bleken we iets te vroeg in Venetie aan te komen, daarom werd er maar een tussenstop gemaakt in Verona, een mooie stad en een mooie gelegenheid om even lekker te ontbijten. Het was in ieder geval een stuk smakelijker dan de wegrestaurants wat het andere alternatief geweest zou zijn.

De rest van de vrijdag en zaterdag was vrij voor een ieder om te gaan en te staan waar die wilde. Waar de een bij het zwembad ging liggen om van een pilsje te gaan genieten, ging de ander Venetie in om uiterst cultureel verantwoord een uitvoering van ‘de vier jaargetijden’ van Vivaldi te mogen aanhoren. Op zaterdagmiddag zou der dan een grote Barbeque zijn, maar helaas door het verstoppertje spelen van onze boten mocht dit helaas niet plaats vinden en werd het een chaotische en vooral korte avond.

Zondag 5.00 uur was het dan zo ver, we zouden gaan varen door Venetie. Snel iedereen naar de boten om op tijd te zijn bij de start. Helaas was de vlotcapaciteit van elke willekeurige compowedstrijd de hemel vergeleken met wat we in Venetie hadden en duurde het dus zo’n 2 uur voordat de boten het water zouden raken. De start had dan ook al helaas plaats gevonden. Sommige boten konden nog aansluiten bij de grote stroom van boten, maar helaas waren sommige toch echt even de weg kwijt. Uiteindelijk heeft toch iedereen de parade door de Grand Canal mogen varen en onder aanmoediging van vele nationaliteiten het laatste stuk volbrengen.

Eenmaal ’s avonds weer terug op de camping was dan na een vertraging van 24 uur toch daar eindelijk de barbeque en dat was het begin van een erg gezellige avond (voor sommige wellicht iets té gezellig). De volgende dag was het dan alweer tijd om de bus in te gaan en terug te keren naar Nederland waar nog geen 2 uur na aankomst de eerste Okeaniden alweer met frisse tegenzin hun tentamen tegemoet gingen.

Rest mij enkel nog te zeggen dat het een uiterst mooie tocht was en Okeanos volgend jaar weer van de partij zal moeten zijn!

Namens de toercommissie,

Jeffrey Beuks

Foto’s :

http://picasaweb.google.com/okeanosvogalonga

http://picasaweb.google.com/PieterAfotos2010/VogaLonga2010

http://picasaweb.google.nl/ecepannekoek/VenetieItalie?feat=directlink
Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=LqMvN4ac7Qk