Vogalonga

2 december 2009 - door Marthe - 14 reacties

Altijd al eens willen weten hoe het roeien door de grachten van Venetië is? Altijd al eens de zon op je huid willen voelen terwijl je een lange tocht over de Adriatische zee maakt? Heeft het je altijd al leuk geleken met een grote groep Okeaniden en andere verenigingen in een lang weekend Venetië te verkennen?

Dan is dit jaar je kans! Elk jaar wordt Eerste Pinksterdag de Italiaanse roeitocht de Vogalonga gehouden. Dit jaar is dat op 23 mei 2010. En met de competitietak van Okeanos willen wij mee!

De toercommissie is al vanaf begin dit jaar bezig te kijken hoe zoiets te realiseren valt. En wat wil het toeval: ook Vidar gaat dit jaar voor het eerst naar dit geweldige weekend Venetië. Superleuk dus!

Een kort overzicht van de plannen

Donderdag 20 mei zullen we per touringcar vertrekken naar het altijd zonnige zuiden. Vrijdagochtend komen we hieraan waarna we naar de camping zullen gaan waar we onze spullen in de bungalows zullen neerleggen. De rest van de vrijdag en de zaterdag kun je chillen op de camping en de historie van Venetië verkennen. Ook zullen de boten, die we meenemen vanuit Nederland, opgeriggerd worden. Zondag is dan dé dag waarop de tocht geroeid zal worden. Vertrekken vanuit de stad, langs de eilanden voor de kust, weer terug naar de stad naar het bekende San Marco plein. Een prachtige tocht met naast heel veel roeiboten ook gondels en andersoortige boten zonder motor. Maandag is dan aan deze prachtige dagen een eind gekomen en zullen we weer richting Nederland vertrekken.

Al deze festiviteiten zullen wij gezellig samen met Vidar beleven!
De totale kosten van dit alles zullen rond de 260 euro bedragen. Dit is inclusief busreis, overnachtigingen in een bungalow, startgeld en botentransport. Voor meer info over de Vogalonga kun je kijken op: http://www.vogalonga.com/eng/index_ing.asp
Op de borrel van volgende week 10 december zal er een korte presentatie over de reis worden gehouden. Ook kun je voor meer informatie natuurlijk terecht bij de toercommissie of de competitiecommissaris. Vanaf nu wordt er een inschrijflijst geopend, hierop kun je je natuurlijk gelijk al inschrijven, maar ook eventuele interesse aangeven. Je wordt bij inschrijving via deze lijst niet definitief ingeschreven voor de reis, maar krijgt wel voorrang als we uiteindelijk gaan inscrhijven.