Vier Okeaniden gaan voor goud op het WK 2014

24 juli 2014 - door PeterT - 0 reacties

Het Wereld Kampioenschap roeien 2014 wordt in Nederland gehouden. Als laatste maal zal de Bosbaan dienen als terrein waarop gestreden zal worden. Verheugd zijn wij te mogen melden dat er maar liefst vier Okeaniden aan de start van het WK zullen verschijnen.

Roel Braas zal ook dit jaar starten in de zware mannen skiff. Op de ergometer bewees hij dit jaar al de snelste te zijn op zowel de 20 minuten als de 2k testen met verpletterende records. In het seizoen prolongeerde hij jaar zijn titel op de Koninklijke Hollandbeker. Na deze race op de thuisbaan, liet hij zien in Luzern dat hij zich kan meten met de concurrentie. Waar Hacker, Synek en Drysdale hem nog voor waren, zal dat op het WK wellicht anders zijn. Met smacht kijken wij uit naar de race waar alles op gericht is. De race waar al het vermogen in een paar minuten geleverd kan worden.

De andere zware roeier van Okeanos die van start zal gaan op de thuisbaan komend WK is Mechiel Versluis. Met de EK en WK titel in 2013 als uitgangspunt, verwachten wij dit jaar mooie resultaten. Waar op de Koninklijke Hollandbeker de tweede plaats werd behaald, was het gat met de Engelsen op de World Cup in Luzern teruggebracht naar minder dan twee seconden. Het moment om te pieken is over een maand. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de mannen in de 4- er alles aan doen om een medaille plaats voor Nederland te bemachtigen.

Naast dit geweld bij de zware mannen, is deze week ook de vrouwenselectie definitief geworden. Iets waar Okeanos naar uitkijkt is de prestatie van Heleen Boers. Na goede A-finales te hebben gevaren in de 2-  op alle noemenswaardige internationale wedstrijden dit jaar, moest ook zij aan de seat-races voor de acht meedoen. Onomstreden was haar plaats, waardoor ondanks de goede prestaties van Heleen Boers en Aletta Jorritsma in de 2-, er besloten is prioriteit te geven aan de acht. Heleen Boers zal voor Okeanos en Nederland de eer hoog houden en streven naar de podiumplaats in het snelste nummer voor de dames.

Last but not least, is er een vierde Okeanied die de eer van de vereniging hoog mag houden. Namens Okeanos zal Ae-Ri Noort de stuurpositie innemen in de dames acht. Zij heeft zich dit jaar bij de groep aangesloten en is afgelopen week verkozen. Eerder al, stuurde zij tijdens het EK de dames naar de A-finale. Deze zomer zal, met een wijziging in opstelling, de ploeg onder leiding van stuurvrouwe Ae-Ri Noort gaan strijden voor de medailles.

Wij wensen de gehele Nederlandse equipe, met in het bijzonder onze Okeaniden, veel succes in aanloop naar het WK!

 

Categorie: