Verslag Winterwedstrijden

26 februari 2010 - door Maartenb - 18 reacties

De drie eerstejaarsploegen zijn inmiddels allen klaar met de winterwedstrijden. Het waren barre omstandigheden in Delft dit weekend. Veel regen, veel wind en nog steeds koud.

Zaterdag was het aan de achten, om Okeanos te vertegenwoordigen. Het is altijd spannend hoe je in het eerstejaars veld ligt. Als eerste om 13u mochten onze zware mannen.
Ze gingen behouden van start, want het is niet niks die 5km. Via de mobieltjes met internet bleef iedereen aan de kant op de hoogte van de tussentijden. Derde tijd na een kilometer, dat moet harder. En dat deden ze, tweede na 2 km. Het werd wat rommeliger, maar er bleef snelheid in de boot zitten. Dat blijkt ook uit de tijden. In het laatste deel van de race waren onze mannen telkens de snelste van het veld. Dit resulteerde in een 2e tijd. Zeer netjes, maar 1 seconde achter Nereus.

Vervolgens waren onze dames aan de beurt. Sofie kampt nog steeds met een blessure aan haar knie, dus zij kon helaas niet mee doen. Maar gelukkig was Iris Coehoorn bereidt om mee te doen met de dames, inmiddels een ervaren invaller.
Het zag er redelijk netjes uit bij de dames. Helaas was er iets te weinig pit om echt goed mee te doen in het veld. Een dertiende plek was het eindresultaat. Als er een paar goede stappen worden gemaakt richting de Heineken, kunnen zij nog flink stijgen in het klassement. Op de Heineken revanche dames!

Zondag waren de lichte mannen aan de beurt in het lichte beginnelingen 4+ veld. De wind was gedraaid en een stuk minder hard dan zaterdag. De mannen roeiden goed. Het zag er netjes uit en nog belangrijker het ging hard. Er was tijdens de race flink wat verwarring over welke plek ze lagen, maar 1 ding was zeker ze liepen flink in op de boot voor hen, Gyas. Helaas konden ze er niet voorbij komen, waardoor ze bijna de gehele race in vuil water voeren.
Argo schijnt gehinderd te zijn in de tweede kilometer. Wat er gebeurd is, is niet bekend, maar daarom hebben zij net niet gewonnen. Onze lichte mannen werden derde achter Argo. Wat betekent dat zij de snelste eerstejaars ploeg in dit veld zijn, Argo en Njord zijn tweedejaars.

Okeanos heeft een erg goed weekend in Delft gehad. Het biedt perspectieven voor de komende wedstrijden.

Uitslagen:
http://www.proteus.tudelft.nl/events/ww/scripts/uitslagen/results.cfm

Foto's:
Afotos.nl (zaterdag blok 2)
NLroei.nl