Verslag Tweehead

2 april 2013 - door LiekeB - 1 reactie

De Head met zijn tweeën

De Head dat is toch die wedstrijd waar alles met acht riemen start? Ja dat is zo. Dezelfde afstand wordt ook 2 weken later afgelegd maar dan in kleinere nummers. Voor tweetjes en skiffjes vond dit weekend ook de Head plaats; de Twee- en Skiffhead. Voor Simone en mij (Judith) stond zaterdag de Tweehead op het programma, onze eerste wedstrijd voor de dubbeltwee bokaal.

7.5 kilometer roeien van Ouderkerk aan de Amstel tot aan de Hoop. Stad in dus
(volgens wedstrijdroeiers van 2006 of eerder, de juiste kant op).
Van tevoren keken we toch wel op tegen de wedstrijd. 7.5 kilometer en dan ook nog moeilijke bochten. Waar je tijdens de Head of the River een stuur hebt die de commando’s doet en de bochten goed stuurt, moet je dat in een dubbeltwee zelf doen. Je race plan onthouden, af en toe omkijken en ook nog de bochten goed aansturen dus. Oja en ook nog door blijven roeien.
Na een vrijdagochtend training op redelijk vlak water hadden we er zelfs zin in. Helaas stond er zaterdag weer meer wind maar dat deerde ons niet. Na oproeien en chaos bij het wachten voor de start, kon het dan echt beginnen, onze eerste wedstrijd in de dubbeltwee. Waahh, spannend!!
De wedstrijd was zwaar, koud en lang. We werden helaas al snel door onze achtervolgers in gehaald maar we liepen zelf ook in op nereus die voor ons was gestart. Door beter bochtwerk en harder roeien konden we ze net voor de grote bocht pakken. Een heerlijk gevoel. Het was nog even spannend in de bocht omdat ze zich niet zomaar gewonnen gaven. Het horen van allez Okeanos
van de kant doet dan goed en laat je nog een extra vaatje energie aantappen. Onze handen voelden we al minder na de eerste kilometer roeien, maar ja stoppen is ook geen optie, gewoon tanden op elkaar en nog maar eens trappen met die benen en vertrouwen hebben dat je handen de riemen vast blijven houden (al voel je dat niet meer). Het roeien was nog wat wisselvalling. Er zaten goede
stukken tussen en soms viel het ook weer weg. Genoeg dus nog om aan te werken voor de rest van het seizoen. Op karakter konden we nog er richting de Hoop nog een eindsprint uitpersen en toen waren we helemaal leeg maar wel redelijk voldaan. Moeie benen, koude en deels bebloede handen en klappertanden.

Resultaat van 7.5 km bikkelen: 36.06,39; plek 12 van de 18 in de wedstrijd; voorlopig achtste in de bokaal met 10 punten.
Op naar de Skøll Cup op onze eigen mooie Bosbaan!

Categorie: