Verslag Tromp Boat Races

22 oktober 2007 - door corne - 2 reacties

Voor het tiende lustrum vierende Okeanos verschenen acht wedstrijdploegen en drie bedrijfsachten afgelopen zaterdag op de Hilversumse Tromp Boat Races aan de start. Maaike Amsen - afgestudeerd criminologe aan de VU - en Lotte Terwindt, naar eigen zeggen respectievelijk techniek en kracht, beten voor Okeanos de spits af met een mooie derde plek in het pittige Dames Tweezonder veld. Net als deze dames gecoacht door Martijn van Rossum, afgestudeerd psycholoog, en Micha Schimmel, rechtenstudent, maakte Lea Smink rond het middaguur haar skiff (eenpersoonsboot) debuut voor Okeanos. Gewend aan de Olympische afstand op de Bosbaan van twee kilometer vond ze de 5250 meter lange TBR vooral ‘zwaar en lang’ aanvoelen in de tweede helft maar was het gelukkig een geslaagde wedstrijd waarin ze twaalfde werd van de 28 skiffeuzes.

Daarna was het de beurt aan het koningsnummer Heren skiff waarin drie Okeanos roeiers vertegenwoordigd waren. Rechtenstudent aan de VU Willem Jan de Graaf, het opkomende talent en bondsroeier, haalde een negende plaats in de wedstrijd, die zijn bekende Utrechtse concurrent en mede-international Sjoerd Hamburger met overmacht op de rest van het veertig skiffeurs tellende veld won. De twee andere Okeaniden finishten op iets meer dan een halve seconde van elkaar als nummers elf en twaalf, waarbij skiff debutant Roel Braas, vorig jaar winnaar van de indoorkampioenschappen in het SB veld, het nét won van aankomend econoom Remco van Dijk.

De bedrijfsachten roeiden een kortere wedstrijd van 2890 meter over het mooi gelegen Hilversumse kanaal. Hier stuurden Okeaniden Kathalijne Combée en Ae-Ri Noort respectievelijk LogicaCMG en de Boekel de Nerée-Arbo Unie combinatie naar een middenmoot plek. Student Bedrijfsinformatica en oud praeses Korik Alons was niet ter plaatse, maar de door hem gecoachte Randstad acht presteerde aardig met aan boord VU psychologie student Jochem Niezen, gestuurd door mede Okeanied Helen Kearney. In de boot van CHESS was VU alumnus Hugo Witsel te vinden.

In het Heren tweezonder veld werd één goede derde en één door materiaal problemen laatste plek behaald door de respectievelijke combinaties Boris Lefeber - Mechiel Versluis en Willem Sprokholt - Frederik Broekhuijsen. Om halfvijf startten de laatste Okeaniden in de Dames vier-met. Daarin hadden drie VU studenten, Kelly Teeven, Kristel Kooij en Daniëlle Weij, plaats samen met Menje Almekinders en Ilse Reijnders en zij haalden een degelijke zesde plek, die uitzicht biedt op een mooi seizoen.

Zo'n 400 boten uit heel Nederland met één, twee, vier of acht roeiers kwamen dit jaar aan de start en bijna traditioneel was het prachtig weer. De optrekkende mist en doorbrekende zon zorgden voor prachtige plaatjes tijdens de eerste heat. Toen was het nog flink koud maar later konden de deelnemers met korte broek en mouwen nog wat late zonnestralen van dit seizoen meepakken.

Studenten kunnen als zij snel zijn nog aansluiting zoeken bij de wedstrijdselecties, voor informatie zie www.okeanos.nl.