Verslag Skoll Cup

14 april 2008 - door corne - 0 reacties

Afgelopen weekend is de Skoll Cup verroeid op de Bosbaan. Voor Okeanos deden er 6 ploegen mee.

Zaterdag mocht de Heren B4+ als eerste Okeanos ploeg het water op. Ze roeiden een vlakke race en behaalden daarmee een vierde plek. Er lijkt een stijgende lijn te bespeuren bij deze jongens.

Vervolgens mocht 'Boegbeeldig' laten zien of zij al wat geleerd hadden van hun 'nieuwe' coach Pier Zijlstra. Niks bleek minder waar: beide heats werden gewonnen en daarmee werden flink wat punten gescoord voor het Oocuz klassement.

De andere Oocuz ploeg 'Ademnood' deed het wat minder goed. Technisch ziet het er allemaal best goed uit, maar daarmee kon men (nog) geen plek in de top van het veld bemachtigen. Misschien dat het in Groningen beter gaat.

Hiltsje en Suzanne maakten hun debuut tijdens de Skoll Cup. Waar hun ploeggenoten hard aan het trainen waren in Enschede, roeiden deze Okeanos stuurtjes zich eenvoudig naar de A-finale van het DonervC4+ veld. Samen met wat roeisters van de Oocuz ploegjes behaalden zij uiteindelijk een vijfde plek.

Zondag was het de beurt aan de Club8 en de Dames B4+.

De Dames B4+ gebruikten de Skoll Cup om wat trainingsachterstand weg te werken. Dat er nog wat training nodig is, werd al snel duidelijk. Helaas reikten ze niet verder dan een 6de plek.

De Club8 maakte duidelijk dat ze nog altijd bij de favorieten horen voor het winnen van de Kruithuisbokaal. De voorwedstrijd werd met overmacht gewonnen. In de A-finale kwam men nog net tekort om Nereus te verslaan. Desondanks een mooie 2e plek en een mooie afsluiting van de Skoll Cup 2008.