Verslag Onderlinge Wedstrijden

11 oktober 2009 - door sanner - 0 reacties

Gisteren zijn op de Bosbaan de onderlinge wedstrijden voor introductieleden verroeid.

De introductieleden begonnen met een outdoortraining van Rick als warming-up.
Hierna werd de ergometercompetitie gehouden, die bij de Heeren gewonnen werd door Wim-Jan en bij de Damesch door Ilse.
Nadat iedereen gezwoegd had op de theorie-examens, was het tijd voor de voorwedstrijden.

Als eerste streden alle Heerenteams tegen elkaar over een afstand van 500m. Heeren 2 leek hierbij op een overwinning af te stevenen, maar door een snoek na 250m werden zij voorbij gevaren en wist Heeren 1 (aangevuld met Ilse en coach Dennis) de voorwedstrijd te winnen. Vlak achter hen eindigde Heeren 4 met een ploeg die wél volledig uit introleden bestond. Heeren 4 ging daarom door naar de A-finale en Heeren 1 (Martijn en Maxime) werd uitgenodigd om tijdens de A-finale de bestuursC4+ (met Willem, Chris en Maarten) te versterken.

Bij de Dameschteams bleek dat zij zich er bewust van zijn hoe belangrijk het teamgevoel is. Zowel de Damesch 4-5 combinatie (prinsesjes) als Damesch 1 (bierhelmen) had voor een teamoutfit gezorgd. De Damesch 4-5 combinatie won hiermee de slagroomtaart voor de best geklede ploeg.
Ook op roeigebied trok de Damesch 4-5 combinatie aan het langste eind, al kregen zij wel flinke tegenstand te verduren, met name van Damesch 6.

Na de lunch werden de B- en A-finale verroeid. Heeren 2 had wat goed te maken en wist de B-finale dan ook te winnen.
Bij de A-finale verschenen de bestuurs-Heeren 1 combinatie, de IC, Heeren 4 en de Damesch 4-5 combinatie aan de start. Laatstgenoemde kreeg een voorsprong omdat zij als enige roeide met maconbladen, terwijl de andere ploegen hun voordeel dachten te halen uit het gebruiken van bigblades. De IC wist vanuit de start hun boot meteen een halve lengte voor de bestuurs-Heeren1 combinatie en een hele lengte voor Heeren 4 te leggen, maar helaas bleek de race wat te lang en ging de overwinning naar de ploeg met veruit het meeste vermogen en de meeste jaren roei-ervaring aan boord.

Als afsluiting van de dag werden beide bokalen uitgereikt. De goedgevulde Fischerman's Friend cup ging naar Damesch 4-5 en Heeren 1 en 4 mochten de Guppie bokaal leegdrinken.

Foto's volgen op picasaweb.google.nl/okeaintr