Verslag Okeanos Juniorenweekend

4 mei 2009 - door maartenakker - 6 reacties

Afgelopen weekend vond het 2e Okeanos Junioren trainingsweekend plaats op de Bosbaan. Een geslaagd weekend waar veel junioren uit het hele land workshops konden volgen en hebben ervaren hoe wedstrijdroeien bij Okeanos in zijn werk gaat. Onderstaand het verslag van het weekend.

Zoals iedereen wel gemerkt zal hebben waren er dit weekend wel heel veel junioren op de Bosbaan. En dit terwijl er helemaal geen wedstrijdweekend was.
Dit kwam omdat er dit weekend voor de tweede keer het Okeanos Junioren Trainingskamp georganiseerd werd. De junioren komen naar de Bosbaan om te trainen voor de aankomende wedstrijden zoals Gent en de ZRB. De juniorencommissie stelt vervolgens een programma op met workshops, een eigen challenge cup en testjes van Mathijs Hofmeijster.
Alle junioren zijn dit weekend minimaal een keer gecoached door een van Okeanos’ meest ervaren coaches. Pepijn Paanen, Erik Landman, Geert-Jan Derksen, Jan Upmeijer en Albert Sprokholt hebben allemaal geholpen om de junioren en hun coaches te begeleiden en om nieuwe stappen te maken naar beter roeien.
Mathijs Hofmeijster heeft op zondagochtend zijn Super Seat gedemonstreerd. Iedereen was uitgenodigd om plaats te nemen op de ergometer en een 250m zonder en een 250m met Super Seat te roeien. Iedereen ging harder met Super Seat en gemiddeld genomen was de winst meer dan een seconde.
De Okeanos Challenge Cup die tijdens het weekend gevaren is, is een uitdagingswedstrijd over 1000m. De deelnemers aan het weekend konden elkaar uitdagen op een groot bord in de sociëteit. Het maakt niet uit wie of wat je uitdaagt want alle tijden worden teruggerekend naar een tijd voor een mannelijke skiffeur van 27jaar. Zo hadden we dit weekend jongens dubbeltweeën die meisjes dubbelvieren uitdaagde en jongensskiffs tegen meisjesdubbeltweeën. De tijden werden opgenomen en teruggerekend. Uiteindelijk bleken de meiden van de dubbelvier zonder van Tromp de snelste met een teruggerekende tijd van 3:30.4. Zij gingen naar huis met de iPods.
Volgend jaar gaan we weer verder met de 3e editie van het weekend en hopen we nog meer junioren en hun coaches te verwelkomen.