Verslag NKIR

11 december 2011 - door Rianne - 1 reactie

Zaterdag 10 december vond het NK indoorroeien plaats in de Sporthallen Zuid. Onze ergometerheld Roel Braas was er samen met de rest van de Nederlandse toppers helaas niet bij, waardoor het iets minder spectaculair was dan andere jaren. Ondanks de lagere opkomst was het ook dit jaar weer een mooi evenement.
Voor Okeanos trapte Annebel Keijzer af in het DSBveld, zij behaalde hierbij een 6e plaats. Kristel Kooij volgde in het DSAveld en werd 5e met een degelijke race die naar eigen zeggen volgens verwachting verliep. Robin Kraak, Joost Rusche en Gil Raven kwamen uit in het LSAveld en werden respectievelijk 4e, 8e en 12e. Onze zware development groep heeft te kampen met een aantal blessures, daarom was de opkomst van deze mannen iets minder hoog dan verwacht. Geert Heuterman, Gilles Muller, Aart Goossens en Ger Strampel wisten wel aan de start te verschijnen. Ze eindigden vlak bij elkaar, Geert werd 13e en de andere drie kwamen vlak na elkaar over de finish op de 15e, 16e en 17e plek.
Na het mannelijk geweld werd het tijd voor het DNveld. Onze dames eindigden netjes in de middenmoot: Laurien Verkleij 16e, Merel l'Ami 20e, Maaike Vervloet 30e, Anne van Beek 32e, Lotte Pronk 34e, Judith Boot 38e. Een groot deel van onze lichte mannen startte in een groot veld: LN. Luuk Janssens en Josse Braakman maakten het erg spannend en eindigden uiteindelijk op dezelfde tijd 6.32.7, voor beide een PR en een gedeeld vierde plaats. Trond Husby volgde op een 17e plaats, waarna JP van Straten en Peter Florijn op een 22e en 24e plek binnen kwamen. Rick vd Herik eindigde als 37e. Chris Schuchmann gaat dit jaar clubroeien maar kon het toch niet laten om zich met zijn oud-ploeggenoten te meten. Hij eindigde net binnen de 7 minuten op een 43e plek. Peter Tjeerdsma volgde op plek 46. Naast deze ouderejaars lichte pikken verscheen ook een aantal eerstejaars aan de start: Stephan Tjiook en Sebastiaan Deuten werden 48e en 50e.
Nadat alle individuele races geweest waren startten de teams. De heren club4 met Stefan Vree, Jan Willem Nies, Mark Kroese en Martijn de Soet werd met 3.21.5 over 1000 meter 9e.
Aan het eind van de middag vond de eerste krachtmeting tussen de eerstejaarsachten plaats. Ondanks dat de uitslagen van de NKIR weinig zeggen over de rest van het seizoen is iedereen toch altijd erg nieuwsgierig naar de kracht van zijn eerstejaarsacht. Onze lichte pikken voerden netjes hun opdracht uit zij werden 7e in een veld waar de tijden erg dicht bij elkaar lagen. Ook de dames presteerden naar verwachting: de 11e plaats was voor hen. De zware mannen sloten de drukke en flitsende dag af met een 13e plaats.