Verslag Hel van het Noorden

3 december 2007 - door jorien - 0 reacties

De "Hel van het Noorden" deed ook dit jaar zijn naam weer eer aan, want bij winterse temperaturen én met winterse buien, waren het helse omstandigheden. Er waren dit jaar behoorlijk wat Okeaniden afgereisd naar het hoge noorden om zichzelf en de concurrentie op de proef te stellen. In de ochtendheat mochten Mark en Peter (maar dit keer niet met elkaar) als eerste Okeaniden over de baan. Peter presteerde met Steven erg goed met een vierde plaats achter de "Mudaatjes", Skadi/Skoll en slechts een seconde achter Vidar (met daarin de praeses van de betreffende vereniging). Mark deed het wat minder, maar het feit dat Ivan de woensdag ervoor nog bij de huisarts zat, zou een verklaring kunnen zijn.
Na het lichte en zware geweld in de 2-, mochten de meiden van Bjorn hun pasgeleerde kunsten in de (lichte en zware) skiff laten zien. Ze hebben de helse 6km allemaal voltooid, en hebben laten zien dat zij beschikken over een grote dosis doorzettingsvermogen en pit.
In de middagheat waren Maaike en Lotte van de MGD aan de beurt. Na een behoudende start leken ze steeds iets dichter in de buurt te komen van de concurrentie, maar ze bleven steken op een 13e plaats.
Tot deze concurrentie behoorde ook Helen en Nienke (Nereus) die lieten zien na een lange zomer roeien in de 2- goed op elkaar ingespeeld te zijn. Vanaf de start waren Hurnet en Marlies het doelwit en vlak voor de finish werden ze ingehaald, waardoor Helen ca. de helft van de huidige bondsacht achter zich laat.
Voorafgaand aan de dames-2- waren Remco en Willem-Jan in de skiff gestart. Willem-Jan heeft onder de aanmoedigingen van (onder andere) Ineke Donkervoort een erg goede race gevaren en werd uiteindelijk 10e. Dit was weer een mooie opsteker en krijgt hopelijk een vervolg op de NKIR. Remco heeft heel steady zijn eigen ding gedaan en werd 19e. Gekeken naar de concurrentie wijst dit erop dat Remco dit seizoen serieus mee kan doen om de blikken!
Uitslagen: http://hel.gsraegir.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=48&Item...