Verslag Heineken Roeivierkamp

12 maart 2012 - door Rianne - 1 reactie

Met het zonnetje op onze bol en I follow uit de speakers, was het weer een genot om naar de Heineken Roeivierkamp te kijken. De resultaten waren wisselend, maar over het algemeen niet teleurstellend.

De DCL8+ mocht het spits afbijten tijdens de Heineken Roeivierkamp. Er zit veel ervaring in de boot, maar ze zijn pas sinds kort met de 8 meiden aan het trainen, dus het was even afwachten. Ze voeren een strakke race tijdens de 2500m met Michelle de Groot als stuurvrouw. Dit leidde tot een 6e plek. Tijdens de sprint leek het er op dat de dames een wereldrecord hadden neergezet met een tijd van 33 seconden, uiteindelijk bleek er een fout in de tijdwaarneming te zijn en was de tijd 50.3 seconden, een mooie 6e plek. Op zondag met de 5km gingen de meiden goed van start en ze bleven dit heel de race volhouden, dit leverde de dames een 8e plek op. Uiteindelijk zijn ze overall 7e van de 28 geworden, een zeer mooie prestatie.

De HCL8+ voer tijdens de 2500m een goede race met Maarten vd Akker als inval schaduw slag en Tjerk Opstal als stuurman. De concurrentie was sterk, wat de heren een 15e plek opleverde. Tijdens de sprint wisten de heren iedereen te verbazen door een zeer goede prestatie te leveren en op een 7e plek te eindigen. Zondag was het tijd voor de 5km. De heren voeren een goede race, maar de vermoeidheid begon tegen het einde in te slaan. Ze eindige de race met een 15e plek. Overall zijn de heren 10e van de 36 ploegen geworden, erg knap voor een relatief onervaren ploeg!

Lotte startte dit weekend in een combinatie met Njord en de Maas. De ploeg eindigde op de 2500m met een hele strakke race 4 seconden achter hun directe tegenstander Theta/Skadi/Nereus. Op de 250m hadden ze last van materiaalpech waardoor ze aan het eind van het blok over moesten varen. Dit leverde hen de derde plek op. Uiteindelijk bleek de andere combi ook op zondag te sterk waardoor de ploeg van Lotte op een tweede plek eindigde.

De eerstejaars dames hebben roeiend heel wat stappen weten te zetten sinds de Winterwedstrijden. Helaas maakten ook de andere ploegen een sprong vooruit, wat voor de dames een 13e plaats betekenden.

De ouderejaars dames voeren dit weekend continu naar de 5e plaats. Alleen op de 750m moesten ze een extra ploeg voor zich dulden. Uiteindelijk behaalden ze een 6e plaats in het klassement, wat zeker geen slecht resultaat is voor een ploeg die grootendeels uit 2ejaars bestaat en start in het 2e divisie-veld.

Dat de eindklassering van de Winterwedstrijden voor eerstejaarslicht een vergissing was, bleek afgelopen weekend wel. Op de 2500m vlogen de jongens er direct keihard in, ze kwamen als 2e de Omval door. Dit moesten ze op het laatste stuk wel bekopen en ze eindigden uiteindelijk op een 4e plaats. Het eindresultaat van dit weekend was ook een 4e plaats, daarmee hebben de jongens hun eerste 5 punten voor het eerstejaarsklassement verdiend.

Ook eerstejaars zwaar liet zich dit weekend van een andere kant zien. Met een geweldige sprint waarop ze 2e werden lieten ze hun puntentotaal zodanig laag dat 2x 10e op de lange afstanden niets meer uitmaakte: Een 5e plaats aan het eind van het weekend was het resultaat. Zijn dit de Kings of Sprints van 2012?

Ouderejaars licht startte in een klein veld waarin de verschillen niet heel groot waren. Met wisselende races werden ze op alle afstanden 3e, behalve de 250m waarop ze 4e werden. Ook deze ploeg bestaat uit voornamelijk 2ejaars en heeft dus niet slecht gepresteerd in het 2edivisie-veld met een 3e plaats op de ranglijst.

Ouderejaars zwaar was voor Okeanos de hekkensluiter van het weekend. De winst op de 250m bracht hun klassering aan het eind van de zaterdag naar de eerste plaats. Helaas mocht dit niet baten en werden ze op de 750m en 5000m respectievelijk 6e en 4e wat ervoor zorgde dat ze naar een 4e plek afzakten.