Verslag Heineken Roeivierkamp

13 maart 2010 - door Maartenb - 27 reacties

Het was een zwaar weekend aan de amstel met veel wind. Maar gelukkig waren er veel Okeaniden die onze roeiers kwamen aanmoedigen.

De dames clubacht, door Razende Reporters ook wel de kelder van het roeien genoemd, maar wij weten wel beter. Het is altijd een veld met veel oud-wedstrijdroeiers. Laatste keer dat een studentenroeivereniging won, was '99, in '84 was de laatste keer dat Okeanos dit veld won. Dit deden onze dames dit jaar weer. De 2,5km gewonnen, de andere twee afstanden tweede, daarmee wisten ze de concurrentie achter zich te houden.

Bij het bedrijfsroeien wist onze bedrijfsploeg Logica overtuigend de winst te pakken. Ook Randstad startte de Heineken, zij werden 6e.

De ouderejaars dames skiffeuzes stapten met elkaar in een dubbelvier-met. Het avontuur, want dat was het, eindigde op de 8ste plek. De 5-km liep redelijk goed, hier werden zij nog 7e. In hun veld was de Njord-combinatie veel te sterk, zij haalden iedereen in, behalve Okeanos.
Daarna was het aan de Eerstejaars Dames om te laten zien dat zij waren verbeterd na de winterwedstrijden. De 250m ging redelijk, maar helaas konden zij de tweede dag geen plekken meer stijgen. Zij eindigde op een 14e plek.
Als laatste van de dames kwamen onze tweedejaars dames in actie. Met een ijzersterke combinatie hadden zij wat waar te maken. Zoals een coach ooit zei; we hebben goede ingrediënten nodig om een goede salade te maken en die hebben wij, jullie zijn de koks, dus maak het waar (copyright M. Maas). Alle afstanden wisten zij te winnen, de 750m viel wat tegen aangezien zij een gelijke tijd hadden als de nummer 2. Maar op 5-km lieten zij duidelijk zien wie de beste was.

Daarna is het blok der heeren. Na de eerste dag stond Eerstejaars Licht 10e. De tweede dag was duidelijk beter en met een goede 5km stegen zij naar de 8e plek. Dit belooft wat voor volgende week.
Eerstejaars Zwaar; eerst kwamen Thijs en Willem in een combinatie met Laga en Jason. Helaas hebben ze niet genoeg getraind om de Okeanosacht bij te houden (misschien maar goed ook). Zij eindigden als 16e. De Okeanosacht deed het niet erg goed op de 2,5km. Ze werden vierde. Maar de 250m ging erg goed met windje mee, deze wisten ze te winnen! De 750m was teleurstellend zeker na de goede sprint op de 250m. Zij werden uiteindelijk derde. Wat hun in het klassement op een gedeelde tweede plek zet samen met Laga, 1 punt achter Nereus.

Bij de tweede divisie zwaar liep het nog niet helemaal vlekkeloos. Vooral hun 5-km was goed te noemen, ze gingen meer dan 20sec harder dan de nummer 2, helaas was het niet goed genoeg en werden ze 3e.
In het lichte eerste divisie veld stuurde Simone haar mannen scherp door de bochten te sturen. Het veld zat erg dicht bij elkaar, Simone werd tweede.
De eerste divisie heren dan, een goede combinatie. Zoals was te horen in het interview bij radio H4K met Thijs en Roel, hadden ze net te weinig getraind om echt lekker samen te varen. Ze deden het zeker niet slecht, het is de enige ploeg die kan aanhaken bij het geweld van Skadi. Na drie afstanden telkens net tweede te worden, wilden de mannen meer. Op de 5-km moest het gebeuren, 16 sec, "we kunnen het gat dichten", zei Rogier Blink. Overtuigend gingen de mannen van start. Skadi startte heel ver achter hen, dus het was niet duidelijk te zien of ze uitliepen. Maar dat deden ze achteraf zeker, met 7 seconden wisten zij de 5-km te winnen, te weinig voor de overwinning. Het biedt echter goede perspectieven voor volgende week op de Head.

Damesclub 8 TAART
D1eDiv4* 8ste
EJD 14e
3eDiv8 BLIK
EJL 8e
EJZ/Laga 16e
EJZ 3e
H2eDiv8 3e
LH1eDiv8 2e
H1eDiv8 2e

Links
Verslag NLroei
Officiële Uitslagen

Foto's
Afotos.nl - zaterdag en restant zondag volgen
H4k site
Jorrit Salverda Zaterdag - Zondag
Merijn Soeters