Verslag Gyas Hunze

27 februari 2008 - door corne - 0 reacties

Liever laat dan nooit, moet je maar denken. Dat slaat op dit verslag, maar niet op de Gyas Hunze zelf. Daar begon de wedstrijd namelijk eerst later en vervolgens nooit meer!

Vrijdag 15 februari reisde een Okeanos delegatie richting Groningen af. Daar zouden Kilian, Onno, Wieger en Freerk op zaterdag de 2,5 km achtervolgingsrace van de Gyas Hunze starten. Omdat er al vroeg gestart moest worden, was een overnachting in (de buurt van) Groningen noodzakelijk.

Op de zaterdag zelf was iedereen vroeg opgestaan en werd vol goede moed het verenigingsgebouw van Gyas opgezocht. We hadden een boot geleend (de Magyastraal uit 1989, red.) van de organiserende vereniging. Deze mocht echter nog niet het water in, vanwege wat ijsschotsen hier en daar. Logisch, maar hoe lang zou het duren voordat de jongens eindelijk los mochten? Uiteindelijk deed de organisatie er twee uur over om te besluiten dat de eerste twee heats niet door zouden gaan. Een grote deceptie voor de jongens en een evengrote teleurstelling voor het meegereisde bestuur. Er kon niet gestart worden en dat hadden de weergoden zo bepaald, dus niemand die er wat aan kon doen. De lijven zaten vol frustraties en opgespaarde energie, die men nu niet kwijt kon. Daarom werd besloten om toch nog wat te ondernemen in Groningen zelf, alvorens huiswaarts te keren.

Na enig beraad werd er gekozen om sportcentrum Kardinge te bezoeken. Daar konden we schaatsen in het voorprogramma van het NK junioren tot 13 jaar! Een hele belevenis, zeker voor de mensen die nog nauwelijks op noren hadden gestaan. Er werd bewezen dat de ploeg over een uitstekende mentaliteit beschikt qua doorzettingsvermogen, want uiteindelijk schaatste iedereen zijn rondjes en werd er niet of nauwelijks gevallen. Zo kon er halverwege de middag, zonder blessures, aan de terugweg richting Amsterdam begonnen worden en kwam er een eind aan de alternatieve training, die de pijn van het niet kunnen starten op de Gyas Hunze enigzins had verzacht.

Tot zover!