Verslag Gent

14 april 2014 - door PeterT - 0 reacties

Gastcolumn Gent

Hard gaan in België. Dat is dit weekend op verschillende manieren tot uiting gekomen. Voor sommige bestuursleden had dit tot gevolg dat de tank van de bestuursbak bijna leeg was. De coaches deden maar al te graag hun best om de speciaalbierautomaat uit te spelen. Maar het draaide dit weekend toch vooral om de roeiers, onze helden. In Gent was de Gent Spring Regatta en in Brugge werd hard gewerkt op het trainingsweekend.

De Gent Spring Regatta werd voor Okeanos een groot succes. Door de dikke mistlaag was de mooie Gentse roeibaan op de vroege zaterdag ochtend niet te zien. Het tijdschema werd 2 en een half uur verschoven. Zo gaven de Belgische kamprechters moeder natuur de ruimte om de mist weg te drijven en de zon erbij te roepen.

Zo kreeg het bestuur nog even de tijd om vanuit Brugge hun weg naar Gent te vinden. Door de mist lieten de Lichte (‘vo) Damesch zich niet afleiden. Nadat Fenna en Amber zichzelf bewezen op de weegschaal, mochten ze starten in het Lichte Damesch dubbeltwee veld. Met een prachtig zonnetje wisten deze heldinnen weg te varen van hun tegenstanders. Met een hele stabiele race werd deze voorsprong alleen maar groter. Met een verschil van 12 seconde op de nummer twee kwamen de dames over de finish. BLIK! Een prachtige prestatie met hun eerste internationale overwinning tot gevolg. Een mooi begin van het 2k seizoen!  

Na Fenna en Amber was het Roel zijn beurt om te knallen in de skiff. Als voorbereiding op het NK-klein zou een goede prestatie mooi meegenomen zijn. Dit hoefde Braas niet vaker te horen. Resultaat: twee blikken in het Heren skiff veld! Door beiden dagen de concurrentie ver achter zich te laten heeft Roel hiermee meteen de toon gezet voor de rest van het seizoen.

Volgend weekend wacht de Westelijke. Het NK voor kleine nummers zal daar gehouden worden.  

------------------------------------------------------------------------------------------------

Een uitgebreide discussie ontstaat binnen de bak betreffende artikel 14 binnen het reglement voor roeiwedstrijden. Aan jullie allen het advies dit artikel nog een keer na te lezen om menig compoplezier in de toekomst niet in de weg te zitten. Uiteindelijk kreeg Joran zijn gelijk.

Na alle knopjes uitvoerig getest te hebben, de porno te hebben gezien, te hebben getankt, bandjes te hebben opgepompt en Dennis Ploegmakers een Roel Braasje deed op het tankstation(lees: vergeten de handrem er op te zetten), is het tijd voor de gastcolumn vanaf achterbank in de bestuursbak.

Onderweg naar Brugge kwamen wij tot de conclusie dat wij niet de enige zijn die naar België afreizen om te gaan roeien. Drie verenigingsgenoten zullen de internationale Gent Voorjaarsregatta gaan starten in het golfslagbad van België.

De Lichte Dames, Fenna Wüst en Amber von Gerhardt, zullen morgenochtend om 7 uur hun eerste strijd met de weegschaal aangaan. Nu Thijs de dames geleerd heeft hoe je zoutloze pannenkoeken moet maken zou dit probleemloos moeten verlopen. Mochten zij deze strijd winnen dan zullen zij om 9 uur aan de start verschijnen voor hun eerste wedstrijd in de dubbel twee. Tussen alle buitenlandse ploegen zullen ze laten zien hoe goed de Nederlanders kunnen roeien.

Naast de Lichte Dames zal Roel Braas de strijd aangaan in de skiff. Vorig jaar finishte hij als tweede achter de Belg Hannes Obreno. Dit jaar heeft hij voorgenomen beide dagen te winnen om te laten zien dat hij de B(r)aas is in de zware mannen skiff.

 

 

Uw gastcolumnisten:

Merel Boersma
Joran Roor
Thijs Schouten
Ellen Wolters
Willem Wijgergangs

 

Categorie: