Veerle Walrave kandidaat-Praeses 2018-2019

8 mei 2018 - door BramVerhulst - 0 reacties

Afgelopen donderdag was het aan mij om mijn opvolger bekend te maken, zoals het aan alle praesides voor mij was om hun opvolger te presenteren. Zoals ik donderdag voorafgaand aan de presentatie al zei: iedereen die bestuur bij Okeanos gedaan heeft zal beamen dat het heel snel gaat. Je presenteert je opvolger lang voordat je zelf klaar bent met de ervaring die een bestuursjaar heet, maar het gaat ook niet om jou: het gaat erom dat de vereniging goed bestuurd blijft. En ik ben daarom heel blij met Veerle als mijn opvolger.

Toen ik een aantal weken geleden koffie ging drinken met Veerle en ik haar vroeg of ze wel eens over een bestuursjaar als Praeses had nagedacht, begon ze meteen te stralen. Ze morste haar koffie (wat ze in haar lullenpot zei is dus echt waar!) en wist niet waar ze het zoeken moest. Ik wist meteen dat het stellen van die vraag alleen al veel indruk had gemaakt en mijn vermoeden dat ze er heel serieus over ging nadenken werd versterkt toen ik hoorde dat ze het met een aantal mensen ging bespreken.

Werk aan de winkel voor mij. Ik moest namelijk een vraagactie in elkaar zetten. Veerle kreeg een sms’je in de middag, dat ze zich die avond moest melden op het adres van Café Anno 1890. Ik moest ‘s middags al weten of ze die avond wel zou kunnen en op deze manier kreeg Veerle de gelegenheid om eventuele andere plannen te verzetten. Veerle had echter geen plannen en heeft zodoende de hele middag gestresst en zich niet kunnen concentreren op haar scriptie die nog af moet. Ach, wie de mooiste functie wil bekleden, moet pijn lijden.

Bij 1890 aangekomen, ontmoette Veerle oud-Praeses Anne-Karine Arentshorst, ook oud-wedstrijdstuur en lid van de Raad van Advies. Na met haar ervaringen te hebben uitgewisseld, moest ze zich gaan melden bij iemand die zich dagelijks op het hoogste niveau voor de vereniging inzet: Mechiel Versluis. Ze kwam keurig op tijd, als een goede Praeses betaamt, en vervolgde dan ook keurig op tijd haar weg naar Praeses-koppel Wim-Jan Dannijs en Caitlin van Essen. Door een donkere gang vol kaarsjes moest ze onderweg naar Wim-Jan en Caitlin een pizza ophalen voor het officiële vraagmoment.

Daar kwam ze dan ook keurig correct aan, na 1000 meter door het donkere bos te hebben gelopen waar 500 meter de bedoeling was. Ik wilde haar vragen of ze mijn opvolger wilde worden en ze Praeses wilde worden in bestuur Walrave ‘19, maar nog voordat ik mijn zin kon afmaken riep Veerle al ‘Ja!’. Snel daarop gingen we terug naar Villa Erevlot om te proosten op de nieuwe Praeses.

Veerle is lid geworden in Lente ‘13 en is daarop de Lentebokaal ingestroomd. Het jaar erop heeft ze in een B4-ploegje geroeid en de Talenten8+ gestuurd. In het seizoen van 2015 stuurde ze de Damesch Club8+, waarna ze door stoomde als stuur van Eerstejaars Damesch ‘16 en Eerstejaars Damesch ‘17. Dit jaar stuurt ze de middengroepen en ouderejaars, onder andere op de Amstelbeker en de Heineken Roeivierkamp, en coacht ze ouderejaars zwaar. Het blik dat ze afgelopen weekend op de Damen Raceroei Regatta behaalde, was het 7e dat ze voor de vereniging getrokken heeft. Tijdens het sturen heeft Veerle de Almanakcommissie gedaan en heeft ze zich bewezen als iemand die kei- en keihard voor de vereniging kan en wil werken in het Lustrumbestuur van Lustrum XII.

Veerle weet wat ze moet doen om groepen aan te sturen, heeft bewezen dat ze weet hoe ze grote projecten moet aanpakken en dat ze weet wat het is en wat het vraagt om intensief in een groep samen te werken. Haar kwaliteiten, haar uitgebreide deelname in het verenigingsleven en haar verleden binnen zowel het competitieroeien als het wedstrijdroeien bij Okeanos, maken haar de ideale opvolger.

Veerle, ongelofelijk veel plezier en succes bij het vervullen van de functie. Ik weet zeker dat je het heel goed gaat doen!

Walrave ‘19, B’vo!

Categorie: