Update: Wy ha it helle: Okeanos Record!

21 mei 2012 - door Sabrina - 2 reacties

De tocht der tochten, dé elfstedenroeimarathon, is dit weekend door een Okeanos team getrotseerd!

Het was alweer 3 jaar geleden dat er een nieuw plaatje van de elfstedentocht op de simpeltrans bv is gekomen. Dit jaar ging een vrij onervaren, maar fanatieke ploeg de uitdaging aan. Dit team bestond uit: Sietse van der Werf, Jeroen Kraan, Karen Kiers, Diede Bakker, Jantine van den Helder, Orin Tijsse Klasen, Bernard Smilde, Mark Kroese, Jasper Sijtsema, Ineke Tjalsma, Lisette Moonen en Sabrina Chettouf.

Iedereen voelde de spanning, we moesten binnen die 24 uur finishen, want we wilden dat felbegeerde kruisje. Eerst een goede wedstrijdmaaltijd bij de ouders van Lisette en daarna was het tijd voor de eerste helft van het team om te starten aan de tocht .De boot werd door een speciaal oproei team voor geroeid, zodat de roeiers zich optimaal konden geven tijdens de race. Er moest op flink tempo worden door geroeid, snel gewisseld worden en weer door. Ploegen werden ingehaald en langzaamaan werd het steeds donkerder. Alle lampjes gingen aan en ploegen volgden elkaars lichtjes op weg naar de stempel posten. Ook maakten we gebruik van onze speciale gibbon lokroep, zo kwamen we er in het donker snel achter waar er aan de kant gewisseld moest worden. Overige deelnemers werden ook erg vrolijk van onze kreet en eenden en kippen reageerden er goed op. De wissels gingen steeds soepeler, maar de vermoeidheid werd ook steeds groter. Gelukkig was om 2 uur 's nachts de tweede helft van het team aan de beurt, zodat die weer met frisse moed konden beginnen.
Zwemvesten gingen aan op het meer, riemen verloren de strijd en werden verruild voor riemen in Sneek, voetenborden werden met tie-ribs vast gemaakt, langzaamaan kwam de zon weer op en begon het erg warm te worden en als het roer niet goed zat werd er een duik in het water genomen om hem weer recht te zetten. We liepen voor op koers, maar wilden nu ook graag een mooie tijd neer zetten, dus bleven door vechten tot de eindstempel.

Onder luid gejoel kwam het laatste team door de finish in een tijd van 21 uur en 41 minuten. Omdat de tocht dit jaar 7 km langer is dan toen het Okeanos record is gezet in 2009 hebben we met dit fantastische team toch een Okeanos record neer weten te zetten!!

Ondanks de moeie benen, pijnlijke billen en handen was het een fantastische tocht die je zeker ooit in je leven geroeid moet hebben. Iedereen heel erg bedankt voor het top weekend en speciale dank aan Pepijn Schreurs en Maarten van den Akker die ons heel het weekend begeleid hebben. Zonder jullie was het nooit zo'n groot succes geweest!

Categorie: